ψωμί-στο-τηγάνι-συνταγή-

Ψάχνατε μία γρήγορη και εύκολη συνταγή για να δίνετε σπιτικό ψωμί στο ολοήμερο ή στο σχολικό κολατσιό; Αυτό το γρήγορο ψωμί στο τηγάνι θα σας λύσει τα χέρια φίλες μου…

Είμαστε μάνες και εργαζόμενες γυναίκες. Αυτό σημαίνει ότι προσπαθούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας, χωρίς να τους λείψει τίποτα, όμως ψάχνουμε διαρκώς έξυπνα κόλπα και έξυπνες συνταγές για να μην κουραζόμαστε τουλάχιστον τόσο. Αυτό το ψωμί στο τηγάνι ανήκει σε αυτές τις…έξυπνες συνταγές.

Είναι αφράτο και πεντανόστιμο και δεν χρειάζεται να κάψουμε τόσο ρεύμα ψήνοντάς το μέσα στον φούρνο, αφού η ΔΕΗ έχει φτάσει στο απροχώρητο. Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα παραδοσιακά ψωμιά και γίνεται στο τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο. Οπότε είναι υγιεινό.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Γρήγορο ψωμί στο τηγάνι:

ψωμί-στο-τηγάνι-συνταγή-

Εκτέλεση για το ψωμί στο τηγάνι

Αρχικά ανακατεύουμε το αλεύρι για όλε τις χρήσεις, με την ζάχαρη, το αλάτι και την μαγιά σε μία λεκάνη. Κάνουμε μία λακκούβα στην μέση του μείγματος και ρίχνουμε στην λακκούβα το νερό το οποίο το έχουμε αναμείξει με το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει.

Γρήγορο ψωμί στο τηγάνι

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Παίρνουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Απλώνουμε την ζύμη στο τηγάνι και κλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε την ζύμη μέσα στο τηγάνι να φουσκώσει για 30 λεπτά. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη βάζουμε το τηγάνι στην εστία σε χαμηλή φωτιά και κλείνουμε το καπάκι.

Δείτε ακόμα Υγιεινό ψωμί με αλεύρι ολικής, σπόρια και ξηρούς καρπούς

Ψήνουμε το ψωμί για 30 λεπτά από την μία πλευρά σε χαμηλή φωτιά με κλειστό καπάκι. Έπειτα ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά από την άλλη πλευρά σε εξίσου χαμηλή φωτιά, με κλειστό καπάκι. το γρήγορο ψωμί στο τηγάνι είναι έτοιμο!

ψωμί-στο-τηγάνι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ιουλία Τζηκα

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close