Φασολάκια φρέσκα με μανιτάρια

Προσθέτοντας ένα ή δύο απλά υλικά στο συνηθισμένο φαγητό μας μπορούμε να έχουμε ένα διαφορετικό πιάτο ώστε να μη μας φαίνεται μονότονο.

Εκτέλεση:

Φασολάκια φρέσκα με μανιτάρια

Βάζουμε το νερό να βράσει και ρίχνουμε τα φασολάκια.

Φασολάκια φρέσκα με μανιτάρια

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το καρότο σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε φέτες και το μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Φασολάκια φρέσκα με μανιτάρια

Δείτε ακόμα: Φασολάκια στύπα. Τα ποντιακά τουρσιά

Ρίχνουμε τη σάλτσα και κλείνουμε το καπάκι να συνεχίσει το φαγητό να βράζει.

Φασολάκια φρέσκα με μανιτάρια

Δείτε ακόμα: Φασόλια με ρύζι

Τα τελευταία 10′ – 15′ βάζουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, πάπρικα,

Φασολάκια φρέσκα με μανιτάρια

και το λάδι. Αφήνουμε να μαγειρευτεί μέχρι να πιει το περισσότερο νερό και να μείνει κυρίως με τη σάλτσα και το λάδι του.

Φασολάκια φρέσκα με μανιτάρια

Προαιρετικά, αν θέλετε το φαγητό λίγο πιο πηχτό προσθέστε 1 -2 κ.γ. τριμμένη φρυγανιά τα τελευταία 5′ πριν το σβήσετε.

Μικρές λεπτομέρειες:

Αν σας αρέσουν τα τσιγαριστά φαγητά μπορείτε αρχικά, πριν το βράσιμο να τσιγαρίσετε τα φασολάκια με το κρεμμύδι και στη συνέχεια να προσθέσετε τη σάλτσα και το νερό.

Πηγή: thisauroikouzinas-syntages
Close