Η καλύτερη συνταγή για μαγειρίτσα το 2025 με μαρούλι, χωρίς εντεράκια. Μία αρωματική και πηχτή μαγειρίτσα με αυγολέμονο που αξίζει να δοκιμάσετε.

Υλικά:

Για το αυγολέμονο:

Συνταγή για την καλύτερη μαγειρίτσα το 2025. Το απόλυτο παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής κουζίνας για το βράδυ της Ανάστασης, με όλα τα μυστικά για μία παραδοσιακή γεύση που θα σε ταξιδέψει στο χρόνο. Η καλύτερη συνταγή για παραδοσιακή μαγειρίτσα αν την φτιάχνεις για πρώτη φορά.

Η μαγειρίτσα είναι το απόλυτο παραδοσιακό πιάτο της ελληνικής κουζίνας για το βράδυ της Ανάστασης. Αρωματική, ζεστή και γεμάτη γεύση, είναι ο ιδανικός τρόπος να προετοιμάσουμε το στομάχι μας για το γιορτινό τραπέζι που ακολουθεί, την Κυριακή του Πάσχα. Το 2025, τιμούμε την παράδοση, με μία μαγειρίτσα βγαλμένη από τα τεφτέρια της γιαγιάς, για μία γεύση που θα μας ταξιδέψει στα χρόνια.

Η καλύτερη συνταγή για vegan μαγειρίτσα

Σε αυτή τη συνταγή, θα συνδυάσουμε όλα τα κλασικά αρώματα της μαγειρίτσας, με όλα τα μυστικά της για να σίγουρη επιτυχία, αν την φτιάχνετε για πρώτη φορά. Ακολουθήστε τη συνταγή μας και απολαύστε μια μαγειρίτσα που θα μείνει αξέχαστη!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την καλύτερη συνταγή για μαγειρίτσα το 2025:

Η καλύτερη συνταγή για μαγειρίτσα για το 2025

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τη συκωταριά και αφού τη βάλουμε στην κατσαρόλα και την ξαφρίσουμε την βάζουμε να βράσει περίπου ένα τέταρτο (τη ζεματίζουμε δηλαδή). Τη βάζουμε σε τρυπητό και την αφήνουμε να κρυώσει. Έχουμε πλύνει καλά όλα τα υλικά μας. Κόβουμε το μαρούλι σε κομμάτια πιο χοντρά απ’ ότι για τη σαλάτα.

Χωρίζουμε το πράσινο από το άσπρο μέρος στα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια σε ξεχωριστά σκεύη. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο επίσης. Βάζουμε τη συκωταριά στο ξύλο της κουζίνας και την κόβουμε πρώτα λωρίδες και μετά σε μικρά κομματάκια και την αφήνουμε στην άκρη.

Στη χύτρα βάζουμε 1/2 κούπα ελαιόλαδο, σοτάρουμε το άσπρο μέρος των κρεμμυδιών, ρίχνουμε τη συκωταριά, σοτάρουμε καλά, μετά τα πράσινα φύλλα, ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μετά λίγο λίγο το μαρούλι, να μαραθεί και να πέσει και τέλος τον άνηθο.

Παραδοσιακή μαγειρίτσα της γιαγιάς

Ήδη έχει βγάλει τα υγρά του. Ρίχνουμε κι ένα ποτήρι νερό κι αλατοπιπερώνουμε. Κλείνουμε τη χύτρα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά περίπου τρία τέταρτα της ώρας. Θέλουμε να έχει λίγο ζουμάκι. Αφαιρούμε μισό ποτήρι ζουμί, αφήνουμε να κρυώσει και διαλύουμε το κορν φλάουρ.

Το ρίχνουμε και δίνουμε μια βράση να χυλώσει καλά. Τέλος χτυπάμε το αυγολέμονο και το προσθέτουμε λίγο λίγο ανακατεύοντας με την κουτάλα. Δεν παθαίνει τίποτα αν ξαναζεσταθεί. Αν θέλετε μία πιο ξεχωριστή συνταγή για μαγειρίτσα μπορείτε να δοκιμάσετε την υπέροχη μαγειρίτσα με κοτόπουλο.

Η καλύτερη συνταγή για μαγειρίτσα για το 2025

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρία Τάχα

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr