Κασεροψωμάκια με σουσάμι

Συνταγή για εύκολα Κασεροψωμάκια με σουσάμι. Αφράτα τυροψωμάκια με τραγανή κόρα, μυρωδάτα και  πεντανόστιμα, ιδανικά για το σχολικό κολατσιό.

Δείτε παρακάτω την συνταγη και την εκτέλεση για τα πιο εύκολα και αφράτα κασεροψωμάκια με σουσάμι.

 

Κασεροψωμάκια με σουσάμι

Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικα μπισκότα Σαμπλέ

Υλικά:

1 φλ.γαλα χλιαρο
1/2 φλ.σπορελαιο
1 φακ.ξερη μαγια
1 κ.σ.ζαχαρη
1 κ.γ.αλατι
1 κ.σ.ταχινι
Περιπου 350 με 400 γρ αλευρι γ.ο.χ.
Κασερι, ή οποιοδήποτε τυρι για την γέμιση
Σουσάμι,νερο με 1κ.σ.μελι για το άλειμμα.

Εκτέλεση για τα Κασεροψωμάκια με σουσάμι

Ετοιμάζουμε την ζύμη ανακατεύοντας όλα τα υλικά και αφήνοντας τελευταίο το αλεύρι.Η  ζύμη πρέπει να είναι εύπλαστη και δεν πρέπει να κολλά στα χερια . Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε να φουσκώσει. Όταν έχει φουσκώσει, κάνουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα ανοίγουμε και στην μεση, βάζουμε την γέμιση, κλείνουμε και πλάθουμε σε μπαλάκια.

Τα βουτάμε στο μελονερο και στο σουσάμι τα τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και αφηνουμε να φουσκώσουν για 20 λεπτα , μόλις φουσκώσουν, ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Τα κασεροψωμάκια με σουσάμι γίνονται υπέροχα, και άν τα κάνετε σε μεγαλύτερο μέγεθος, γίνονται υπέροχα ψωμάκια για γέμισμα, με τη γεύση που έχει το κουλούρι Θεσσαλονίκης.

Δείτε ακόμη Τεμπελόπιτα: Το γρήγορο σχολικό κολατσιό

Κασεροψωμάκια με σουσάμι

Η Συνταγή είναι της φίλης μας Μαρίνα Μισαηλίδου

Δείτε όλες τις συνταγές μας για σχολικό κολατσιό με ένα κλικ εδώ

Close