κασιόπιτα-συνταγή-

Κασιόπιτα ή αλευρόπιτα κατάγεται από την Ήπειρο. Την ετοιμάζουμε γρήγορα και εύκολα και την τρώμε για πρωινό, για μεζέ, για σνακ, ή ελαφρύ γεύμα. Ιδανικό της ταίρι το ξινόγαλα, το γιαούρτι και το γαλοτύρι. Θα φτιάξουμε κασιόπιτα με φέτα και ρεγκάτο. Είναι αφράτη και χωρίς φύλλο. Τέλεια ιδέα και για το σχολικό κολατσιό ή το ολοήμερο.

Δείτε ακόμα Πανεύκολη Αλευρόπιτα με τυρί φέτα, της στιγμής

Σε πολλές παραδοσιακές ταβέρνες της Ηπείρου, έχουμε έτοιμο το μείγμα για κασιόπιτα ή αλλιώς αλευρόπιτα σε βαρέλια και γεμίζουν το ταψί κάθε φορά, λίγο πριν το ψήσιμο. Είναι από τις πιο αφράτες και παραδοσιακές πίτες με φήμη, που η γεύση της είναι απλά μοναδική. Εμείς προσθέσαμε λίγο ελαιόλαδο στην γέμιση και ρεγκάτο! Δοκιμάστε την!

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κασιόπιτα ή αλευρόπιτα:

κασιόπιτα-συνταγή-

Εκτέλεση για την κασιόπιτα η αλευρόπιτα

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το στραγγιστό γιαούρτι, το χλιαρό νερό, τα αυγά, την μισή ποσότητα από την φέτα θρυμματισμένη, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, το μπέικιν πάουντερ και 1 χούφτα τριμμένο ρεγκάτο, μέχρι να πάρουμε έναν χυλό.

κασιόπιτα-συνταγή-

Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 200 βαθμούς Κελσίου και αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί 35 εκατοστών. Μεταφέρουμε το μείγμα μας στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.

Δείτε ακόμα Πανεύκολη τυρόπιτα της στιγμής

κασιόπιτα-συνταγή-

Από πάνω πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη φέτα και το υπόλοιπο ρεγκάτο. Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά, μέχρι να πάρει ξανθό χρώμα και να κάνει κρούστα.

Tips για την κασιόπιτα ή την αλευρόπιτα

Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά.

κασιόπιτα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Angie Singenidi

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close