Κολοκυθόπιτα με αμυγδαλόκρεμα και καλαμποκάλευρο | Zucchini and cornmeal pie

Η κρέμα γάλακτος προέρχεται από ζωικό γάλα και χρησιμοποιείται σε πολλά φαγητά — όμως υπάρχουν vegan εναλλακτικές που είναι και υγιεινές και νόστιμες. Εδώ φτιάχνουμε κρέμα από λευκά αμύγδαλα χτυπώντας για ένα λεπτό στο μπλέντερ αμύγδαλα με νερό. Αντί για αμύγδαλα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάσιους. Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για να χρησιμοποιήσουμε μεγάλες ποσότητες από κολοκυθάκια.

 

Κολοκυθόπιτα με αμυγδαλόκρεμα και καλαμποκάλευρο | Zucchini and cornmeal pie

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190.
Λαδώνουμε ένα ταψί.
Κόβουμε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, τα ξεπλένουμε, και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη. Τα τοποθετούμε σε μία μεγάλη λεκάνη όπου θα προσθέσουμε μετά τα υπόλοιπα υλικά και θα ανακατέψουμε.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Φτιάχνουμε την κρέμα αμυγδάλου χτυπώντας στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με το νερό.
Προσθέτουμε στη λεκάνη το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, την κρέμα αμυγδάλου, το καλαμποκάλευρο, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας πιέζοντας τα υλικά ώστε τα κολοκυθάκια να βγάλουν το ζουμί τους (βοηθά στο να γίνει πιο ομοιογενής η “ζύμη”). Αν το μείγμα είναι πολύ στεγνό προσθέτουμε λίγο νερό. Αν είναι υγρό προσθέτουμε καλαμποκάλευρο.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, πατάμε με τις παλάμες μας το μείγμα ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα στο ταψί, και ψήνουμε για μία ώρα ή μέχρι να ροδίσει.

*Σημείωση: Αν έχουμε χρόνο και διάθεση, μπορούμε να κόψουμε το κρεμμύδια σε ροδέλες και να τα καραμελώσουμε: Τα σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ή καθόλου νερό, σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, για 20 περίπου λεπτά.

Αντί για αμύγδαλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν κάσιους, ή μείγμα των δύο.

 

Summer is here and so are huge quantities of zucchini from lucky people’s gardens. This recipe is a veganized version of a traditional recipe, which is chock full of white animal products. Scroll down for the recipe in English.

Ingredients
zucchini | 1 kg
dry onion | 1 large*
almonds without skin | 1 cup
water | 1 cup
corn meal (it is yellow) | 1.5 cup
olive oil | 1-2 teaspoons, to oil the dish (optional)

dry spearmint | 2 tsp
salt | 0.5 tsp
ground pepper (black or white) | 1/8 tsp

Preparation
Preheat the oven at 190C.
Oil a 6-8 portions baking dish.
Cut the edge of the zucchini, rinse, and grate them coarsely. Alternatively, we may spiralize them and then chop them. Place in a large bowl, where the mixing will happen.
Finely chop or coarsely grate the onion. Add to the bowl.
Make some almond cream by blending the almonds with water. Add to the bowl.
Add the corn meal, spearmint, salt, pepper. Mix with your hands, squeezing the zucchini so that they let their juice out (this helps homogenize the mixture). If the mixture is too dry, add some water. If too wet, add some corn meal.
Transfer to the baking dish, and pat the surface to evenly distribute the mixture. Bake for an hour or until the top is golden.
*Note: Instead of chopped onion, we can use caramelized onion rings. Sautee the rings with some salt in a pot with a no water, or a bit of water, in medium heat, stirring oftern, for about 20 mins.

Also, instead of almonds cashews can be used — or a mixture of both.

Πηγή: veganmamagr.blogspot.com
Close