Κρέμα καραμελέ με επαγγελματική τεχνική χωρίς πολλά αυγά. Αυτή η ξεχωριστή επαγγελματική τεχνική, είναι του Παναγιώτη Παπαδάκη και έχει σίγουρη επιτυχία.
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
Υλικά
- Γάλα φρέσκο 900 γραμμάρια
- ζαχαρη 100 γραμμάρια
- κρόκους αυγού 1 από μέτριο αυγό
- κορν φλαουρ 90 γραμμάρια
- βανίλια 2
- βουτυρο 50 γραμμάρια
Για την κρέμα
Δείτε ακόμα Κρέμα καραμελέ φούρνου
Τώρα που έχει ζέστη θέλεις ένα ελαφρύ γλυκό με βελούδινη γεύση και δροσερό. Σαν αυτή την κρέμα καραμελέ με την ξεχωριστή επαγγελματική τεχνική του Παναγιώτη Παπαδάκη που έχει σίγουρη επιτυχία. Μπορείτε να την φτιάξετε για τις γιορτές του σπιτιού σας σαν κέρασμα αλλά και για τις υπογλυκαιμίες μικρών και μεγάλων.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την κρέμα καραμελέ με επαγγελματική τεχνική
INGREDIENTS
100 g sugar
——————————–
900 g milk
100 g sugar
1 medium egg yolk
90 g cornstarch
2 vanilla
50 g butter
——————————–
20×15 cm
GERMAN
ZUTATEN
100 g Zucker
———————————
900 g Milch
100 g Zucker
1 mittelgroßes Eigelb
90 g Maisstärke
2 Vanille
50 g Butter
———————————
20×15 cm
5′ Χρόνος Εκτέλεσης
6 Μερίδες
Εκτέλεση για την κρέμα καραμελέ με επαγγελματική τεχνική
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε την ζάχαρη και την λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά(προσέχουμε να έχει ένα χρώμα χρυσαφί και όχι σκούρο καφέ γιατί αλλιώς θα πικρίσει). Ρίχνουμε το σιρόπι της λιωμένης ζάχαρης σε ένα ταψάκι 20χ15 το στρώνουμε ομοιόμορφα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη ,τον κρόκο αυγού και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα,το κορν φλάουρ , τις βανιλίνες και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο.
Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα πάνω από την λιωμένη ζάχαρη. Την στρώνουμε με μια μαρίζ και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Δείτε ακόμα Σιροπιαστό γλυκό με κρέμα της μαμάς
Η πιο εύκολη και νόστιμη κρέμα καραμελέ είναι έτοιμη να την κόψουμε και να την απολαύσουμε εμείς και οι αγαπημένοι μας!! Έχει υπέροχη γεύση και βελούδινη υφή!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες