Συνταγή για λεμονάτο πικάντικο κοτόπουλο με κουρκουμά, μαγειρεμένο στη κατσαρόλα, με ρύζι φούρνου.
Υλικά:
- κοτόπουλο 2 μεγάλα φιλέτα από στήθος
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- κουρκουμας 1 κουταλάκι του γλυκού
- καρότο 1
- μπαχάρι 2 κόκκους
- λεμονι Χυμός από 1
- κορν φλαουρ 1/2 κουταλιά της σούπας
Για το ρύζι φούρνου:
Συνταγή για ζουμερό λεμονάτο κοτόπουλο με κουρκουμά, συνοδευόμενο με ρύζι φούρνου και μαγειρεμένο στη κατσαρόλα για το μεσημεριανό μας. Πικάντικο κοτόπουλο με κουρκουμά, που μπορούμε να συνοδεύσουμε με ρύζι λαχανικών, τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου.
Πικάντικο λεμονάτο κοτόπουλο με κουρκουμά φτιάξαμε σήμερα και το συνοδεύσαμε με το αγαπημένο μας ρύζι λαχανικών. Μία πολύ νόστιμη επιλογή για μεσημεριανό, ειδικά αν αγαπάτε τα μπαχαρικά, που μπορείτε να απολαύσετε και με τηγανιτές πατάτες ή πατάτες φούρνου.
Πικάντικη μαρινάδα για κοτόπουλο
Αν το φιλέτο κοτόπουλου σας φαίνεται στεγνό αυτή η συνταγή θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη. Η σάλτσα κάνει το φιλέτο κοτόπουλου πιο ζουμερό, σε συνδυασμό φυσικά με το ότι μαγειρεύτηκε στη κατσαρόλα και όχι στον φούρνο που συνήθως το στεγνώνει. Μία πολύ καλή ιδέα και για διατροφή, αφού ως γνωστόν το λεμόνι και ο κουρκουμάς δεν παχαίνουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το λεμονάτο κοτόπουλο με κουρκουμά στη κατσαρόλα:

Εκτέλεση
Παίρνουμε το στήθος κοτόπουλου και το κόβουμε στη μέση. Βάζουμε το κοτόπουλο σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό, μέχρι να καλυφθεί. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρούμε το κοτόπουλο, το ξεπλένουμε και πετάμε το πρώτο νερό.
Έπειτα βάζουμε στην ίδια κατσαρόλα 2 ποτήρια του νερού νερό, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, το καρότο κομμένο σε κομμάτια, τους κόκκους μπαχάρι κα αφήνουμε να βράσει το μείγμα. Μόλις έχει μείνει η σάλτσα με λίγο ζουμί, προσθέτουμε το κοτόπουλο.
Βάζουμε τον χυμό λεμονιού και λιώνουμε σε λίγο νερό το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε και το μείγμα του κορν φλάουρ και αφήνουμε να πάρει μία βράση το φαγητό μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Κοτόπουλο στον φούρνο με σάλτσα και τραγανή πέτσα
Για το ρύζι φούρνου. βάζουμε σε ένα πυρέξ το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τον χυμό λεμονιού και τον κύβο κότας. Ψήνουμε το μείγμα για 10 λεπτά στο φούρνο.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει το κίτρινο ρύζι. Το ξεπλένουμε και το προσθέτουμε στο πυρέξ. Ανακατεύουμε λίγο και το αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να πιει το νερό του. Διακοσμούμε αν θέλουμε με φρέσκο μαϊντανό.
Tips
Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε λιγότερο λεμόνι, ανάλογα το μέγεθος του λεμονιού και το γούστο μας.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μένια Στεφοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr