Συνταγή για πατάτες φούρνου στη λαδόκολλα με πιπεριά Φλωρίνης και λεμόνι για να συνοδεύσετε το κρέας, το ψάρι ή να τις φάτε ακόμη και σκέτες με την συνοδεία φέτας.
Υλικά:
Οι πατάτες φούρνου αποτελούν την νούμερο ένα επιλογή για να συνοδεύσουμε το κρέας ή το ψάρι μας. Ειδικά, όταν είναι μελωμένες, πασπαλισμένες με διάφορα μυρωδικά, είναι ικανές να μας παρασύρουν τόσο πολύ ώστε να παραβλέψουμε το κρέας ή το ψάρι μας και να πέσουμε με τα μούτρα πάνω τους. Ολόκληρο ταψί είμαστε ικανοί να αδειάσουμε, εάν οι πατάτες είναι πετυχημένες και άκρως γευστικές! Η Παρακάτω συνταγή για πατάτες φούρνου στη λαδόκολλα χωρίς πολλά λάδια τις κάνει μελωμένες και πεντανόστιμες!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις μελωμένες πατάτες φούρνου :

Εκτέλεση
Αρχικά, καθαρίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε κομμένες σε μία κατσαρόλα ώστε να βράσουν για 10 λεπτά και να μαλακώσουν. Στην συνέχεια, αφού έχει ολοκληρωθεί ο βρασμός, τοποθετούμε σε ένα ταψί ένα κομμάτι λαδόκολλας και ρίχνουμε μέσα τις πατάτες.
Λεμονάτες πατάτες φούρνου μελωμένες και μαλακές
Στο ίδιο ταψί προσθέτουμε μπόλικο λάδι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, τον χυμό από ένα λεμόνι, μία πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μεσαίου μεγέθους κομμάτια και ένα φύλλο δάφνης.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, ώστε να πάνε τα υλικά παντού και σε όλες τις πατάτες και στο τέλος τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου, στις αντιστάσεις, στη μέση του φούρνου.
Tips
Δεν χρειάζεται να σκεπάσουμε τις πατάτες στον φούρνο, αλλά ούτε και να προσθέσουμε επιπλέον νερό. Τις βράζουμε από πριν γιατί ψήνονται μόνο με το λάδι στον φούρνο χωρίς νερό.

Παναρισμένες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr