Πάντα περισσεύει γαλοπούλα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Δείτε λοιπόν πως να την αξιοποιήσετε
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σ’ ένα μπολ τα υλικά της σάλτσας. Ζεστάνετε στο γουόκ το λάδι και σωτάρετε ελαφρά το τζίντζερ. Ρίξτε το μπέικον κι ανακατέψτε το, ώσπου να λιώσει το λίπος του. Προσθέστε το κρεμμύδι κι ανακατέψτε, ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε κατόπιν τις πιπεριές και συνεχίστε το ανακάτεμα, ώσπου να μαραθούν κι αυτές. Ρίξτε στη συνέχεια τα μανιτάρια και το καλαμπόκι, ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος προσθέστε τη γαλοπούλα. Ανακατέψτε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να ζεσταθεί. Ρίξτε τη σάλτσα και συνεχίστε το ανακάτεμα μερικά λεπτά ακόμη. Σερβίρετέ το, συνοδεύοντάς το με ρύζι πιλάφι.
- σησαμέλαιο 1/4 κούπας ή καλαμποκέλαιο
- τζίντζερ 2 κουταλιές τριμμένο
- μπεικον 6 λωρίδες σε κομματάκια
- κρεμμυδι 1 μέτριο σε φετάκια
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- μανιταρια 1 κούπα σε φετάκια
- καλαμποκι 1 κούπα
- γαλοπουλα τα περισσεύματα σε κομματάκια
- ντοματίνια 6 κομμένα στα τέσσερα
Υλικά
- ντοματα 1/4 κούπας κονκασέ
- ζαχαρη 1 κουταλάκι
- σκορδο 1 μικρή σκελίδα τριμμένο
- μελι 2 κουταλιές
- σάλτσα σόγιας 1/4 κούπας
Για τη σάλτσα
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα