Πάντα περισσεύει γαλοπούλα μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Δείτε λοιπόν πως να την αξιοποιήσετε
Εκτέλεση
Ανακατέψτε σ’ ένα μπολ τα υλικά της σάλτσας. Ζεστάνετε στο γουόκ το λάδι και σωτάρετε ελαφρά το τζίντζερ. Ρίξτε το μπέικον κι ανακατέψτε το, ώσπου να λιώσει το λίπος του. Προσθέστε το κρεμμύδι κι ανακατέψτε, ώσπου να μαραθεί. Ρίξτε κατόπιν τις πιπεριές και συνεχίστε το ανακάτεμα, ώσπου να μαραθούν κι αυτές. Ρίξτε στη συνέχεια τα μανιτάρια και το καλαμπόκι, ανακατεύοντας συνεχώς και τέλος προσθέστε τη γαλοπούλα. Ανακατέψτε να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά και να ζεσταθεί. Ρίξτε τη σάλτσα και συνεχίστε το ανακάτεμα μερικά λεπτά ακόμη. Σερβίρετέ το, συνοδεύοντάς το με ρύζι πιλάφι.
- σησαμέλαιο 1/4 κούπας ή καλαμποκέλαιο
- τζίντζερ 2 κουταλιές τριμμένο
- μπεικον 6 λωρίδες σε κομματάκια
- κρεμμυδι 1 μέτριο σε φετάκια
- πιπεριά 1 κόκκινη
- πιπεριά 1 πράσινη
- μανιταρια 1 κούπα σε φετάκια
- καλαμποκι 1 κούπα
- γαλοπουλα τα περισσεύματα σε κομματάκια
- ντοματίνια 6 κομμένα στα τέσσερα
Υλικά
- ντοματα 1/4 κούπας κονκασέ
- ζαχαρη 1 κουταλάκι
- σκορδο 1 μικρή σκελίδα τριμμένο
- μελι 2 κουταλιές
- σάλτσα σόγιας 1/4 κούπας
Για τη σάλτσα
Ειδήσεις σήμερα
- Πασίγνωστη Influencer δηλητηριάζε το παιδί της για να κερδίζει ακόλουθους
- Ανακαλούνται προτηγανισμένες πατάτες
- Γυμνάσια και Λύκεια: Πότε ξεκινούν οι γραπτές εξετάσεις
- Η Γη της Ελιάς : Ο Στάθης παίρνει την καραμπίνα και πάει να διαλύσει το γάμο Αριάδνης -Κουράκου
- Grand Hotel : Το πρωί, πριν πεθάνει ο πατέρας σου η μητέρα σου με ανάγκασε να του δώσω αυτό- Ο Λεωνίδας λέει την αλήθεια στην Αλίκη