Συνταγή για μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας με Χριστουγεννιάτικες τηγανιτές πατάτες αστεράκια που θα λατρέψουν τα παιδιά. Με όλα τα μυστικά τους για σίγουρη επιτυχία.
Ακόμη κι ένα κλασικό και μαμαδίστικο φαγάκι όπως είναι το ψητό κατσαρόλας μπορεί να γίνει άκρως γιορτινό με το σωστό ντεκόρ. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε την καλύτερη συνταγή για μοσχαράκι ψητό κατσαρόλας με όλα τα μυστικά του για σίγουρη επιτυχία που θα το συνοδεύσουμε με γιορτινές τηγανιτές πατάτες με Χριστουγεννιάτικα σχέδια. Ιδανικό για τα παιδιά που δεν τρώνε το γεμιστό κοτόπουλο.
Αν θέλετε να φέρετε τα Χριστούγεννα στο μεσημεριανό σας ή αναζητάτε πρωτότυπες ιδέες για να αναδείξετε τον γιορτινό σας μπουφέ, τότε σίγουρα πρέπει να κρατήσετε αυτή τη συνταγή και ανυπομονούμε, να τη δοκιμάσετε και να μας πείτε τις εντυπώσεις σας. Μελωμένο μοσχαράκι κατσαρόλας με λευκό κρασί και νόστιμες τηγανιτές πατάτες αστεράκια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Μοσχάρι ψητό κατσαρόλας με τηγανιτές πατάτες για τα Χριστούγεννα:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Κόβουμε πρώτα με ένα μαχαίρι κατά μήκος το σκόρδο σε δοντάκια. Τρυπάμε το κρέας με μυτερό μαχαίρι εδώ κι εκεί και μπήγουμε μέσα τα δοντάκια σκόρδου. Κόβουμε 5-6 κομμάτια σπάγκο και δένουμε σφιχτά το κρέας κατά μήκος κάθε 2 εκατοστά ούτως ώστε να κρατήσει ωραίο σχήμα κατά το μαγείρεμα και να κοπεί ωραία σε φέτες στην πιατέλα.
Σε μικρή και στενή κατσαρόλα, ίσα που να χωράει το κρέας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το ροδίζουμε πολύ καλά γύρω γύρω απ’ όλες τις πλευρές, για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τότε το καρότο ολόκληρο, το κρεμμύδι και πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Σβήνουμε με το κρασί.
Αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε το ζωμό κρέατος ή νερό, μέχρι να μισοσκεπάσει το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το φαγητό και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά. Κάθε 15 λεπτά πρέπει να γυρίζουμε το κρέας ώστε να ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Αφού βράσει το κρέας, το βγάζουμε σε σανίδα κοπής. Αφαιρούμε τον σπάγκο και το κόβουμε σε λεπτές φέτες. Εάν η σάλτσα είναι αραιή δυναμώνουμε τη φωτιά για 4-5 λεπτά μέχρι να εμφανιστούν χοντρές φουσκάλες, δείγμα ότι έχει δέσει καλά η σάλτσα. Κόβουμε τις πατάτες σε 1/4 πάχους και κόβουμε με κουπάτ.
Βράζω για 3-5 λεπτά. Τις σουρώνουμε, τις ξεπλένουμε με κρύο νερό και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τις αλευρώνουμε με κορν φλάουρ. Σκεπασμένες τις βάζουμε στο ψυγείο για 12 ώρες. Τις βγάζουμε και τις τηγανίζουμε. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κρέας που θα λατρέψεις:
- Χριστουγεννιάτικο γεμιστό κοτόπουλο σε σακούλα ψησίματος με ξερά σύκα σταφίδες και κουκουνάρι
- 40 παραδοσιακά Χριστουγεννιάτικα φαγητά με κρέας από όλη την Ελλάδα
- Χριστουγεννιάτικο γουρουνόπουλο στο φούρνο
Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Kaiti Vasilopoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr