Συνταγή για γιορτινά πιροσκί με τυριά και αλλαντικά για το τραπέζι και τον Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Η σπιτική ζύμη γιαουρτιού τα κάνει πολύ αφράτα σαν αφρό και το ιδιαίτερο σχήμα τους, θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.
Υλικά:
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αυγα 2
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- νερό 150 ml χλιαρό
- ελαιολαδο 50 ml
- αλατι 1μιση κουταλάκι του γλυκού
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
Φέτος τα Χριστούγεννα Η την Πρωτοχρονιά, φτιάξτε αυτά τα νόστιμα και πλούσια γιορτινά πιροσκί με σπιτική ζύμη γιαουρτιού με μαγιά και λαχταριστή γέμιση από φιλέτο γαλοπούλα, μπέικον και κρέμα γάλακτος. Είναι από τα πιο νόστιμα πιροσκί με μπαχαρικά και το σχέδιο φτιάχνεται πανεύκολα. Μπορείτε να τα κάνετε πιο μεγάλα ή πιο μικρά, ανάλογα με το πόσους καλεσμένους περιμένετε.
Τα πιροσκί είναι νόστιμα και τα φτιάχνουμε όλο τον χρόνο. Αυτή τη φορά είπαμε να δοκιμάσουμε μία πιο γιορτινή έκδοση με όμορφο σχέδιο που φτιάχνεται εύκολα και γέμιση από φιλέτο γαλοπούλας. Μπορείτε να τα φτιάξετε και με περισσεύματα γαλοπούλας μετά το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα γιορτινά πιροσκί με γαλοπούλα και μπέικον:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε μία λεκάνη διαλύουμε στο χλιαρό νερό το ελαιόλαδο, την ξερή μαγιά, το αλάτι και την ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τα αυγά και ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σε ζεστό μέρος σκεπασμένη.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το στήθος γαλοπούλας ψιλοκομμένο, το μπέικον, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ και την πάπρικα μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια και αφήνουμε λίγη ζύμη στην άκρη για το σχέδιο. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πιτάκι. Βάζουμε σε κάθε πιτάκι πρώτα τα τυριά, έπειτα την γαλοπούλα, το μπέικον, στο τέλος και πάλι τυριά και τελειώνουμε με το χτυπημένο αυγό και την κρέμα γάλακτος.
Πλάθουμε όση ζύμη μας έμεινε σε κορδόνια και τα βάζουμε πάνω στα πιτάκια μας. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν καλά. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για Χριστουγεννιάτικες πίτες που θα λατρέψεις:
- Χριστουγεννιάτικη τυρόπιτα με φύλλα μπακλαβά
- Χριστουγεννιάτικη κοτόπιτα στεφάνι
- Χριστουγεννιάτικη ζαμπονοτυρόπιτα σε ρολό
Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr