Μακαρόνια του κηπουρού – Μακαρόνια με λαχανικά, ιδανικά για την νηστεία, για τους vegans και για όσους λατρεύουν τα μακαρόνια.
- μακαρονια 1 συσκευασία
- ελαιολαδο 1 ποτήρι του κρασιού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- δυοσμος Κατά βούληση
- δάφνη 3 ξερά φύλλα
- κρεμμυδι 1
- σκορδο 3 σκελίδες
- πιπεριά 1 πράσινη
- πιπεριά Φλωρίνης 1
- ντοματα 1
- σάλτσα ντομάτας 1 μεγάλη
- νερό 5 ποτήρια
- πελτές ντομάτας 1 κ.γ.
- μοτσαρελα Λίγη
Υλικά
Έχετε δοκιμάσει ποτέ μακαρονάδα του κηπουρού; Ονομάζονται μακαρόνια του κηπουρού διότι για να φτιάξουμε αυτή τη μακαρονάδα ταψιού θα χρειαστούμε μακαρόνια, ντομάτα, σάλτσα ντομάτας, πιπεριές, διάφορα μυρωδικά και μπαχαρικά και στο τέλος μοτσαρέλα.
Βέβαια η μοτσαρέλα είναι προαιρετική αφού δεν είναι ένα νηστίσιμο τυρί. Αν θέλετε να προσαρμόσετε αυτή τη μακαρονάδα στην νηστεία ή είστε vegan μπορείτε να βάλετε ένα νηστίσιμο τυρί ή να μην βάλετε και καθόλου τυρί. Θα σας αρέσει σίγουρα. Μπορεί να σας αρέσει και η Μακαρονάδα φούρνου με κιμά και μανιτάρια
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μακαρόνια του κηπουρού:
Εκτέλεση
Στην αρχή σπάμε τα μακαρόνια στη μέση και τα βάζουμε απλωτά σε ένα μεγάλο ταψί. Ρίχνουμε γύρω γύρω το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το δυόσμο και τα ξερά φύλλα δάφνης. Κόβουμε στο μαντολίνο το κρεμμύδι σε λεπτά μισοφέγγαρα και τα προσθέτουμε στο ταψί.
Επίσης χοντροκόβουμε στο μαντολίνο το σκόρδο και το βάζουμε στο ταψί. Λεπτοκόβουμε την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης στο μαντολίνο και τις προσθέτουμε στο ταψί. Προσθέτουμε επίσης και την ντομάτα κομμένη σε κύβους.
Δείτε ακόμα Μακαρόνια ολικής άλεσης με κιμά κοτόπουλου
Βάζουμε στο φαγητό μας την σάλτσα ντομάτας και στο τέλος βάζουμε το νερό και τον πελτέ ντομάτας. Με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε απαλά και την βυθίζουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού για να ανακατευθούν καλά όλα τα υλικά.
Σκεπάζουμε το φαγητό μας με αλουμινόχαρτο ή ένα καπάκι και το βάζουμε στον καυτό φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου ψήνοντας για μισή ώρα. Το βγάζουμε και προσθέτουμε μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια μέτριου μεγέθους και αραιά μέσα στο ταψί. Σκεπάζουμε το φαγητό και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για τα μακαρόνια του κηπουρού
Αν θέλετε να κάνετε το φαγητό νηστίσιμο ή vegan μπορείτε να αντικαταστήσετε την μοτσαρέλα με ένα νηστίσιμο ή vegan τυρί και να αφαιρέσετε το ελαιόλαδο βάζοντας ένα επιτρέπεται σε περιόδους νηστείας.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Χρυσα Βενιωτη
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες