Συνταγή για μαμαδίστικη σπανακοτυρόπιτα με φέτα Μυτιλήνης και τραγανό σπιτικό φύλλο αέρος, καλύτερη και από του φούρνου.

Υλικά:

Για το άλειμμα:

Για τη γέμιση:

Για το πασπάλισμα:

Συνταγή για μαμαδίστικη τραγανή σπανακοτυρόπιτα με φέτα Μυτιλήνης και πράσο για να την πάρουν τα παιδιά σαν κολατσιό στο σχολείο αλλά για να την απολαύσουν και οι μεγάλοι τόσο στο σπίτι όσο και στη δουλειά. Το σπιτικό φύλλο αέρος αν το δοκιμάσετε δε θα το αλλάζετε με κανένα!

Σπανακοτυρόπιτα με χωριάτικο φύλλο του Παναγιώτη Παπαδάκη

Η σπανακοτυρόπιτα είναι ο καλύτερος τρόπος για να δοκιμάσει ευχάριστα ένα παιδί σπανάκι. Σήμερα λοιπόν θα δούμε μία νόστιμη σπανακοτυρόπιτα με τραγανό φύλλο αέρος και φέτα Μυτιλήνης που θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη μαμαδίστικη σπανακοτυρόπιτα με φύλλο αέρος:

Μαμαδίστικη σπανακοτυρόπιτα με φύλλο αέρος

Εκτέλεση

Αρχικά πλένουμε το σπανάκι, το ψιλοκόβουμε, το αλατίζουμε και το στύβουμε με τα χέρια μας για να φύγουν όλα τα υγρά. Εμείς το βάζουμε σε πετσέτα και το στύβουμε για να γίνει πιο εύκολα. Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι, τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον άνηθο.

Θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια μας. Την αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μία λεκάνη, ανακατεύουμε και προσθέτουμε στην ίδια λεκάνη και το σπανάκι. Ρίχνουμε μέσα και τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και την φέτα, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το χλιαρό νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο ζυμάρι και έπειτα το χωρίζουμε σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε πιτάκι. Βάζουμε το ένα πιτάκι πάνω από το άλλο και αφού έχουμε ανακατέψει το ελαιόλαδο με το λιωμένο βούτυρο, τα λαδώνουμε ανάμεσα.

Σπανακοτυρόπιτα με γιαούρτι

Τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20 λεπτά και έπειτα ανοίγουμε τα φύλλα με τα χέρια. Για το ταψί που χρησιμοποιήσαμε βάλαμε τέσσερα φύλλα κάτω ενωμένα μεταξύ τους.

Τα ανοίγουμε και απλώνουμε τη γέμιση. Από πάνω βάζουμε τρία φύλλα τα οποία τα ανοίξαμε κι αυτά. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά.

Μαμαδίστικη σπανακοτυρόπιτα με φύλλο αέρος

Η φωτογραφία είναι της φίλης μας Αφροδιτη Καραμπα

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr