Συνταγή για μαστιχωτά τυροπιτάκια κουρού με φέτα και τυρί πεκορίνο, με την πιο επιτυχημένη συνταγή κουρού για το κολατσιό μικρών και μεγάλων.
Υλικά:
- αυγα 1
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 130 ml
- βουτυρο 200 γραμμάρια λιωμένο μαλακό
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι Μισό κουταλάκι του γλυκού
- πεκορίνο 2 κουταλιές της σούπας ψιλοτριμμένο
Για το άλειμμα:
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Για τη γέμιση:
- φέτα 350-400 γραμμάρια
Συνταγή για μαστιχωτά τυροπιτάκια κουρού με τυρί πεκορίνο στη ζύμη και φέτα στη γέμιση, καλύτερα και από τα αγοραστά. Είναι η πιο επιτυχημένη συνταγή για ζύμη κουρού, που μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε και για άλλα πιτάκια.
Τυροπιτάκια κουρού που μένουν μαλακά για μέρες
Αν έχετε επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και γενικά τη βόρεια Ελλάδα σίγουρα έχετε δοκιμάσει τα τυροπιτάκια κουρού. Τυροπιτάκια με φέτα και μία χαρακτηριστική μαστιχωτή ζύμη, με πλούσια γεύση που σχεδόν θρυμματίζεται. Φτιάξτε αυτά τα τυροπιτάκια και για το σχολικό κολατσιό και τα παιδιά δε θα αφήσουν ούτε ψίχουλο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μαστιχωτά τυροπιτάκια κουρού με πεκορίνο:

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το αυγό, το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να πάρουμε έναν λείο χυλό, σαν κρέμα. Προσθέτουμε το βούτυρο λιωμένο αλλά όχι ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πεκορίνο.
Ανακατεύουμε στην αρχή λίγο με την κουτάλα και μετά ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την βάζουμε στο ψυγείο μας. Παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και την ανοίγουμε με την παλάμη μας.
Εύκολα τυροπιτάκια κουρού με 6 υλικά
Βάζουμε μέσα λίγη θρυμματισμένη φέτα και το κλείνουμε σαν μπαλάκι. Στην συνέχεια του δίνουμε σχήμα σαν τυρόπιτα ή τυροπιτάκια. Το βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού που τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό και τα πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τα ψήνουμε στους 190-200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να πάρουν χρώμα.
Tips
Αντί για πεκορίνο μπορούμε να βάλουμε κεφαλοτύρι. Μπορούμε να βάλουμε ό,τι γιαούρτι θέλουμε.

Την συνταγή την είδαμε από τη φίλη μας Λένα Χριστοπούλου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr