Νόστιμα μπαστουνάκια γεμιστά με κιμά για το κολατσιό στο σχολείο, αλλά και για το ταπεράκι του ολοήμερου
Υλικά:
Για τη ζύμη:
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 5μιση φλιτζάνια
- νερό 2 φλιτζάνια
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ελαιολαδο 1/3 του φλιτζανιού
Για το άλειμμα:
- αυγα 1 χτυπημένο
Συνταγή για πικάντικα γεμιστά μπαστουνάκια με κιμά και πιπεριές που μπορείτε να τα φτιάξετε με τον κιμά που περίσσεψε απο την προηγούμενη ημέρα . Είναι εύκολα, με σπιτική ζύμη και σίγουρα θα κρατήσουν τα παιδιά χορτάτα για ώρες. Μπορείτε να τα φτιάξετε ακόμη και για το ταπεράκι του ολοήμερου.
Τώρα που ξεκίνησαν και πάλι τα σχολεία, οι μαμάδες αλλά και πολλοί μπαμπάδες, ξεκίνησαν και πάλι να ασχολούνται με το μόνιμο πρόβλημα. Τί θα φάει πάλι το παιδί στο σχολείο. Για να μην γεμίζετε σάλτσες τα τάπερ, σας έχουμε μία εύκολη και χορταστική συνταγή που τα παιδιά θα λατρέψουν. Γεμιστά μπαστουνάκια με κιμά και πιπεριές.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπαστουνάκια γεμιστά με κιμά για κολατσιό στο σχολείο:

Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε επίσης ψιλοκομμένες την πράσινη πιπεριά και την πιπεριά Φλωρίνης και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον ανάμεικτο κιμά και σοτάρουμε μέχρι να γίνει από ροζ γκρι. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο, πάπρικα και μαϊντανό και συνεχίζουμε για λίγο το σοτάρισμα. Στο τέλος προσθέτουμε την ντομάτα ψιλοκομμένη και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.

Μόλις η γέμιση είναι έτοιμη την βάζουμε στην άκρη. Φτιάχνουμε την ζύμη βάζοντας το χλιαρό νερό σε μία λεκάνη. Διαλύουμε μέσα στο νερό την ξερή μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι. Έπειτα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε.
Κιμαδοπιτάκια στη φριτέζα αέρος
Την αφήνουμε να φουσκώσει σκεπασμένη σε ζεστό μέρος. Έπειτα την χωρίζουμε σε 11 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε οβάλ φύλλο και γεμίζουμε με την γέμιση. Κλείνουμε, τα γυρνάμε ανάποδα σε ένα ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε με το αυγό. Ψήνουμε στον αέρα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 20 λεπτά.
Tips
Αν τα φτιάχνετε για παιδιά, μην βάλετε μπούκοβο.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελινα Σκλαβου
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr