Συνταγή για νηστίσιμο κορμό σοκολάτας με χαλβά και ξηρούς καρπούς για να μην στερηθούμε το γλυκό ούτε κατά τη διάρκεια της νηστείας.
Υλικά:
- χαλβας 500 γραμμάρια βανίλιας ή σοκολάτας
- κουβερτουρα 250 – 300 γραμμάρια
- μελι 300 γραμμάρια
- ταχίνι 300 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι Από 1 πορτοκάλι
- φουντουκι 150 γραμμάρια
- αμυγδαλα 150 γραμμάρια λευκά
Για το πασπάλισμα:
- κανελά Κατά βούληση
Μπορεί να νηστεύουμε αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας γλυκά. Και το αγαπημένο γλυκό μικρών και μεγάλων είναι σίγουρα ο κορμός σοκολάτας. Σήμερα θα σας δείξουμε έναν πρωτότυπο και νόστιμο κορμό σοκολάτας με χαλβά από ταχίνι και ξηρούς καρπούς. Τραγανό και αφράτος παράλληλα, με πλούσια γεύση και εύκολη εκτέλεση
Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα νόστιμο γλυκό που αρέσει σε όλους. Όμως η αυθεντική συνταγή δεν είναι νηστίσιμη. Αν όμως θέλετε να νηστέψετε δεν χρειάζεται να στερηθείτε το γλυκό και πόσο μάλλον τον κορμό! Μπορείτε να τον φέρετε στα μέτρα σας και να απολαύσετε έναν νηστίσιμο κορμό σοκολάτας με χαλβά από ταχίνι και ξηρούς καρπούς.
10 Συνταγές για εύκολο λαχταριστό μωσαϊκό!
Το ξύσμα από το πορτοκάλι κάνει τον κορμό σοκολάτας πιο αρωματικό ενώ είναι ένα γλυκό σκέτη κόλαση, με πλούσια γεύση και σίγουρη επιτυχία. Τί άλλο θες για να τον δοκιμάσεις;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον νηστίσιμο κορμό σοκολάτας με χαλβά:

Εκτέλεση
Παίρνουμε την σοκολάτα την κόβουμε σε κομματάκια. Την βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και την λιώνουμε σε μπεν μαρι. Όσο είναι ζεστή η λιωμένη σοκολάτα, προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα, προσθέτουμε το ταχίνι. Παίρνουμε το ξύσμα από το πορτοκάλι και τον χυμό του, το προσθέτουμε στο γλυκό μας και ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε τα φουντούκια (καβουρντισμένα είναι υπέροχα) και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Τέλος, κόβουμε σε μικρά κομμάτια τον χαλβά, τον προσθέτουμε και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Παίρνουμε μία λαδόκολλα και απλώνουμε κατά μήκος όλο το μείγμα μέσα.
Νηστίσιμος κορμός του Παναγιώτη Παπαδάκη

Αρχίζουμε να τυλίγουμε τον κορμό προσπαθώντας να φτιάξουμε ένα σαλάμι, με μέγεθος περίπου σαν τη χούφτα του χεριού μας. Μόλις το τυλίξουμε παίρνουμε μεμβράνη και βάζουμε τον κορμό στο κέντρο (με αυτό το τρόπο θα αποφύγουμε να γίνει στις άκρες λεπτό και παχύ στην μέση) οπότε βάζουμε την μεμβράνη γύρω γύρω, την κόβουμε και τώρα όσο και να σφίξουμε το μείγμα δεν μπορεί να πάει πουθενά.

Τυλίγουμε τις άκρες της λαδόκολλας σαν καραμέλα, παίρνουμε άλλη μια μεμβράνη και τυλίγουμε όλο τον κορμό. Τον βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες και το διατηρούμε εκεί. Τον κόβουμε σε φέτες, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr