Σήμερα θα δοκιμάσουμε νηστίσιμα κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ αφράτα κεφτεδάκια σόγιας για την περίοδο της νηστείας της Σαρακοστής αλλά και για κάθε νηστεία, vegan ή χορτοφάγο.
- σόγια 1 ποτήρι βιολογική (κιμάς)
- κρεμμυδι 3 φρέσκα ψιλοκομμένα
- κρεμμυδι 1 ξερό ψιλοκομμένο
- καρότο 1 μεγάλο τριμμένο
- κολοκυθάκια 2 τριμμένα στο χοντρό τρίφτη και στυμμένα
- πιπεριά Φλωρίνης 1 τριμμένη
- βρωμη 150 γραμμάρια
- φρυγανιά 100 γραμμάρια τριμμένη
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- θυμάρι 1 κουταλάκι του γλυκού
- δυοσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός
- σκορδο 1 σκελίδα τριμμένη
- μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 100 γραμμάρια περίπου
Για το πανάρισμα
- πατατες 6-7 μέτριες
- ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- μοσχοκάρυδο Μισό κουταλάκι του γλυκού
- γάλα αμυγδάλου 1 ποτηράκι του κρασιού
Εκτέλεση για τον νηστίσιμο πουρέ
Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι προσπαθούν να αντικαταστήσουν την σόγια με το κρέας. Η σόγια είναι υπερτροφή και με την σωστή επεξεργασία, μπορεί να αντικαταστήσει τον κιμά. Έχουμε δοκιμάσει πρώτη φορά κεφτεδάκια σόγιας από vegan φίλη και πραγματικά δεν υπήρχε διαφορά.
Δείτε ακόμα Ριγκατόνι με κιμά σόγιας
Σήμερα λοιπόν, μιας και διανύουμε περίοδο Σαρακοστής, θα φτιάξουμε για εσάς νηστίσιμα κεφτεδάκια σόγιας με σάλτσα και πουρέ. Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα και θα μάθουμε όλα τα μυστικά για να κάνουμε την σόγια να μην έχει σε τίποτα να ζηλέψει τον κιμά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα νηστίσιμα κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ:
Εκτέλεση για τα νηστίσιμα κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ
Αρχικά βάζουμε την σόγια σε ένα μπολ και προσθέτουμε στο μπολ 3 ποτήρια βραστό νερό. Την αφήνουμε εκεί για 10-15 λεπτά να φουσκώσει. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα, το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τριμμένο καρότο, τα κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό του τρίφτη και στυμμένα.
Επίσης προσθέτουμε τριμμένη την πιπεριά Φλωρίνης, την βρώμη, την τριμμένη φρυγανιά, το αλάτι, το πιπέρι, την πάπρικα, το θυμάρι, τον ξερό δυόσμο, την σκελίδα σκόρδου λιωμένη, την μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Σουρώνουμε την σόγια στο τρυπητό σκεύος και την πλένουμε 3 φορές.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμος κιμάς από σόγια
Την στύβουμε καλά και την τοποθετούμε και αυτή στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα όπως κάνουμε και με τον κλασικό κιμά και αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή και από την προηγούμενη μέρα.
Στην συνέχεια βρέχουμε λίγο τα χέρια μας και πλάθουμε το μείγμα σε κεφτεδάκια. Περνάμε το κάθε κεφτεδάκι από το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, από όλες τις πλευρές. Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν καλά.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Μόλις τηγανίσουμε τα κεφτεδάκια τα βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα πολλά λάδια. Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει καλά και προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη και ανακατεύουμε. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις δέσει η σάλτσα προσθέτουμε μέσα τα κεφτεδάκια, τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση όλα μαζί και είναι έτοιμα.
Εκτέλεση για τον νηστίσιμο πουρέ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε νερό και αλάτι. Αφήνουμε το νερό να βράσει και προσθέτουμε τις πατάτες καθαρισμένες. Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν σουρώνουμε τις πατάτες και κρατάμε από τον ζωμό που έβρασαν 1 ποτήρι του κρασιού.
Με το εργαλείο του πουρέ πατάμε και λιώνουμε τις πατάτες. Προσθέτουμε στις λιωμένες πατάτες ελαιόλαδο, αλάτι και τριμμένο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε και το γάλα αμυγδάλου καθώς και τον ζωμό που έβρασαν και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έτοιμος.
Tips για τα νηστίσιμα κεφτεδάκια με σάλτσα και πουρέ
Το σκόρδο στα κεφτεδάκια είναι προαιρετικό.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Dina Barbatsouli
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες