Υπέροχα και νηστίσιμα παξιμαδάκια με χαρουπάλευρο κατάλληλα για μικρους και μεγάλους! Θα τα προτιμάτε ανεξαρτήτως νηστείας.
- ελαιολαδο 1/2 κούπα
- μανταρίνι 1/2 κούπα φυσικό χυμό
- σοδα 1/4 κ. γλ. μαγειρική
- κονιάκ 1 κ. σ.
- μελι 2 & 1/2 κ. σ.
- μπέικιν πάουντερ 1 κ. γλ.
- χαρουπάλευρο 3/4 κούπας
- καρυδια 3/4 κούπας χοντροκομμένα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 & 1/2 κούπες
Υλικά
Οδηγίες
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι (καλό θα είναι να κρατήσουμε λίγο για το τέλος), το χαρουπάλευρο, το μπέικιν πάουντερ, αφού πρώτα τα έχουμε κοσκινίσει, καθώς και τα καρύδια.
Χτυπάμε με το μίξερ το ελαιόλαδο, το κονιάκ, το χυμό μανταρίνι και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Προσθέτουμε και τη σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Στο προηγούμενο μείγμα ρίχνουμε τα στερεά υλικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα. Προσθέτουμε και την τελευταία ποσότητα από το αλεύρι που έχουμε κρατήσει ενώ ανακατεύουμε με το χέρι, για να ελέγχουμε το μείγμα ώστε να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Πλάθουμε φραντζολάκια σε πάχος της αρεσκείας μας.
Τα χωρίζουμε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού σε χοντρές φέτες, φτάνοντας το μαχαίρι μας περίπου μέχρι τη μέση.
Ψήνουμε τα φλαντζολάκια σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για περίπου 10-15 λεπτά.
Αφού τα βγάλουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χωρίζουμε στα σημεία που έχουμε μαρκάρει.
Ψήνουμε τα παξιμαδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για άλλα περίπου 10-15 λεπτά.
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος