Πανεύκολα τυροπιτάκια με ρεγκάτο και φέτα για το σχολείο που φτιάχνονται πανεύκολα με μία μαλακή και αφράτη ζύμη, μπόλικο σουσάμι φέτα και τυρί ρεγκάτο. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν και θα σας τα ζητούν συνέχεια για το σχολικό κολατσιό.
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 1/2 κεσεδάκι
- αραβοσιτέλαιο 1/2 κεσεδάκι
- αυγα 1
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- σουσαμι Κατά βούληση
Για την επικάλυψη
Είτε στα παιδικά πάρτι, είτε στο σχολικό κολατσιό, είτε στο ολοήμερο, είτε ακόμη και στους μπουφέδες των μεγάλων, τα τυροπιτάκια πρωταγωνιστούν. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας δείξουμε μία ξεχωριστή συνταγή για αφράτα και πανεύκολα τυροπιτάκια.
Δείτε ακόμα Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια της τεμπέλας για το 2023
Αυτά τα τυροπιτάκια έχουν μπόλικο σουσάμι που τους χαρίζει γεύση και στην γέμιση ρεγκάτο και φέτα. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν ενώ μπορείτε να τα φτιάχνετε σε κάθε περίσταση και να τα απολαμβάνετε ακόμη και στην δουλειά!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πανεύκολα τυροπιτάκια με ρεγκάτο και φέτα για το σχολείο:
Εκτέλεση για την ζύμη για τα Πανεύκολα τυροπιτάκια με ρεγκάτο και φέτα για το σχολείο
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το γιαούρτι, το αραβοσιτέλαιο, το αυγό, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στην συνέχεια ξεκινάμε σιγά σιγά να προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε παράλληλα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη μαλακή και εύπλαστη.
Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με ρεγκάτο και φέτα
Θρυμματίζουμε με τα χέρια μας την φέτα και την ανακατεύουμε με το ρεγκάτο και τα αυγά σε ένα μπολ. Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με το χέρι μας σε πιτάκι. Γεμίζουμε με γέμιση και στρογγυλεύουμε το τυροπιτάκι.
Δείτε ακόμα Εύκολα τυροπιτάκια για κολατσιό
Βουτάμε το τυροπιτάκι σε νερό και στην συνέχεια τα περνάμε από το σουσάμι. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να μας τελειώσουν τα μπαλάκια και η γέμιση. Με μαχαίρι ή ψαλίδι κάνουμε μία σχισμή στο πάνω μέρος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Kalliopi Lisgari
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα