Παπουτσάκια νηστίσιμα με μανιτάρια

Συνταγή για παπουτσάκια νηστίσιμα με μανιτάρια. Τα νηστίσιμα παπουτσάκια μας, αντί για κιμά έχουν μία πεντανόστιμη γέμιση με λευκά μανιτάρια κι άλλα λαχανικά και μια βελούδινη κρέμα. Αυτά τα νηστίσιμα παπουτσάκια με μανιτάρια είναι ιδανικά και τους vegans κι αν σας αρέσουν τα μανιτάρια μπορείτε να τα απολαμβάνετε όλο τον χρόνο.

Δείτε ακόμα Νηστίσιμο φαγητό φούρνου σαν σουφλέ από το Live Kitchen (βίντεο)

Με μία βελούδινη κρέμα που σου γεμίζει το στόμα, φτιαγμένη από φυτικό γάλα ρυζιού.  Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής: 

Παπουτσάκια νηστίσιμα με μανιτάρια

Εκτέλεση για την γέμιση

Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, τον μαϊντανό, την πιπεριά Φλωρίνης και το καρότο. Σβήνουμε με κρασί. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε τις ντομάτες χωρίς τους σπόρους και την φλούδα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση για τις μελιτζάνες

Αρχικά κόβουμε τις μελιτζάνες στην μέση και τις χαράζουμε σταυρωτά. Τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά, έτσι ώστε να μαλακώσουν. Πατάμε ελαφρώς με το κουτάλι για να κάτσει λίγο η ψίχα της μελιτζάνας και τις γεμίζουμε με την γέμιση.

Εκτέλεση για την κρέμα

Για την κρέμα βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί στην κατσαρόλα και τα βράζουμε μέχρι η κρέμα μας να πήξει.

Εκτέλεση για τα παπουτσάκια

Παίρνουμε τις μελιτζάνες και τις γεμίζουμε με την γέμιση. Πάνω από την γέμιση βάζουμε την κρέμα. Το νηστίσιμο τυρί το ρίχνουμε πάνω από την κρέμα πριν βάλουμε τα παπουτσάκια να ψηθούν. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου στον αέρα για 15 λεπτά περίπου.

Παπουτσάκια_ νηστίσιμα_ με _μανιτάρια_

Tips για παπουτσάκια νηστίσιμα

Αντί για γάλα ρυζιού, μπορούμε να βάλουμε όποιο φυτικό γάλα μας αρέσει καλύτερα. Επίσης αν βάλουμε γάλα καρύδας που είναι από την φύση του παχύρρευστο μπορούμε να φτιάξουμε μία κρέμα που να θυμίζει πολύ την μπεσαμέλ.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close