σουτζουκάκια-της-γιαγιάς-συνταγή-

Συνταγή για παραδοσιακά, ζουμερά κοκκινιστά σουτζουκάκια της γιαγιάς με φρέσκια σάλτσα ντομάτας.

Μία συνταγή της φίλης μας Σούλα Λεβέντη.

    Για το μούλιασμα του ψωμιού

  • κρασι 300-400 ml περίπου

 

Παραδοσιακά Σουτζουκάκια Σμυρναίικα

 

Τα σουτζουκάκια της γιαγιάς είναι σίγουρα από τις αγαπημένες μας παιδικές αναμνήσεις. Σήμερα λοιπόν βρήκαμε για εσάς την καλύτερη συνταγή για αφράτα, κοκκινιστά σουτζουκάκια, με δεμένη σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, με όλα τα μυστικά της γιαγιάς.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σουτζουκάκια της γιαγιάς:

σουτζουκάκια-της-γιαγιάς-συνταγή-

Εκτέλεση για τα σουτζουκάκια της γιαγιάς

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά. Στο μεταξύ έχουμε μουλιάσει το ψωμί στο κρασί και αφού το μουλιάσαμε καλά, το στραγγίζουμε με τα χέρια και το προσθέτουμε κι αυτό στον κιμά, προσπαθώντας να μην έχει σχεδόν καθόλου υγρά.

Στην ίδια λεκάνη προσθέτουμε τα κρεμμύδια τριμμένη στον τρίφτη, το σκόρδο τριμμένο στο τρίφτη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, το κύμινο και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε καλά και βάζουμε τον κιμά στο ψυγείο, σκεπασμένο με μία διάφανη μεμβράνη για 1 ώρα.

Έπειτα πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας. Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις κάψει τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μέχρι να πάρουν χρώμα. Περνάμε τις ντομάτες για τη σάλτσα από το μούλτι και τις βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.

 

Μοσχομυριστά σουτζουκάκια με ρύζι!!

 

Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και βράζουμε για λίγη ώρα. Έπειτα προσθέτουμε την ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, την γλυκιά πάπρικα, το κρασί και το ζεστό νερό. Βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και λίγο πριν γίνει, βάζουμε και τα σουτζουκάκια. Αφήνουμε να πάρει το φαγητό 1-2 βράσεις, μέχρι να δέσει καλά το φαγητό και σερβίρουμε.

σουτζουκάκια-της-γιαγιάς-συνταγή-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close