Συνταγή για πικάντικη και πηχτή τυροκαυτερή με φέτα και στραγγιστό γιαούρτι, καλύτερη και από της ταβέρνας.
Υλικά:
- ελαιολαδο 50 ml έξτρα παρθένο
- πιπεριά 1/2 καυτερή χωρίς τα σποράκια
- πιπεριά 1 τσίλι χωρίς τα σποράκια
- φέτα 400 γραμμάρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 170 γραμμάρια
Συνταγή για πικάντικη, γρήγορη και εύκολη τυροκαυτερή με φέτα, στραγγιστό γιαούρτι κι ακόμη 3 απλά υλικά από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη. Είναι μία πολύ νόστιμη τυροκαυτερή και σίγουρα καλύτερη από της ταβέρνας. Αν θέλεις ένα παραδοσιακό ορεκτικό για να απογειώσεις το ψητό κρέας στα κάρβουνα ή τα σπιτικά πιτόγυρα δεν έχεις παρά να την δοκιμάσεις.
Η τυροκαυτερή είναι από τα πιο νόστιμα ορεκτικά και στην Ελλάδα την επιλέγουμε συχνά. Σήμερα θα φτιάξουμε νόστιμη τυροκαυτερή με φέτα και στραγγιστό γιαούρτι για να συνοδεύσουμε το κρέας μας και όχι μόνο. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει πως με 5 υλικά μπορείς να φτιάξεις το καλύτερο ελληνικό ντιπ για κάθε τραπέζι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την τυροκαυτερή:

ENGLISH
50 g extra virgin olive oil 1/2 hot pepper without the seeds 1 chili pepper without the seeds 400 g feta cheese 170 g strained yogurt
Whiz the peppers with the olive oil in the multi. Break the feta cheese with our hands in a bowl, add the yogurt and oil with the peppers and mix.

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Χτυπάμε στο multi τις πιπεριές μαζί με το ελαιόλαδο. Σπάμε με τα χέρια μας τη φέτα μέσα σε ένα μπολ, προσθέτουμε το γιαούρτι και το λάδι με τις πιπεριές και ανακατεύουμε. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Δείτε την εκτέλεση παρακάτω:
Άλλες συνταγές για τυροκαυτερή που θα λατρέψεις:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr