Κυριακή του Πάσχα:  Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Πατάτες για την Κυριακή του Πάσχα… Σαν τηγανιτές. Συνταγή για  Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές. Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές για την Κυριακή του Πάσχα. Τραγανές πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές με μπαχαρικά για την Κυριακή του Πάσχα.

Η Κυριακή του Πάσχα είναι η μέρα που το ψητό αρνί στη σούβλα, το κοκορέτσι, το κοντοσούβλι και γενικότερα όλα τα κρεατικά στα κάρβουνα και στις σούβλες έχουν την τιμητική τους. Τίποτα δεν ταιριάζει καλύτερα με το αρνί μας από ότι μία μερίδα πεντανόστιμες πατάτες.

Κυριακή του Πάσχα: Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Δεν χρειάζεται όμως να μας φάνε τα τηγάνια. Μπορούμε να φτιάξουμε τραγανές και πεντανόστιμες πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές…στον φούρνο. Τα παιδιά θα τις λατρέψουν και δεν έχουν καμία διαφορά από τις τηγανιτές πατάτες. Μόνο που είναι φρέσκες και την επόμενη μέρα και πιο υγιεινές.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Πατάτες για την Κυριακή του Πάσχα … Σαν τηγανιτές

πατάτες-φούρνου-σαν-τηγανιτές-για-την-Κυριακή του Πάσχα-

Είναι πολύ λαχταριστές όταν βγουν από το φούρνο και σε αντίθεση με τις τηγανιτές είναι πολύ ωραίες και κρύες.

Εκτέλεση για τις πατάτες φούρνου … σαν τηγανιτές

Στην αρχή καθαρίζουμε τις πατάτες από την φλούδα τους και τις πλένουμε πολύ καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Στην συνέχεια τις σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί για να μην έχουν καθόλου υγρά. Τις κόβουμε όπως θα τις κόβαμε για το τηγάνι.

Τις αλατίζουμε όπως είναι κομμένες στο μπολ μας.. Προσθέτουμε την ρίγανη, την πάπρικα, τον κουρκουμά, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

πατάτες-φούρνου-σαν-τηγανιτές-για-την-Κυριακή του Πάσχα-

Δείτε ακόμα Πατάτες φούρνου με καπνιστή πάπρικα

Έπειτα στρώνουμε στο ταψί του φούρνο μία λαδόκολλα και βάζουμε τις πατάτες στον φούρνο, με προσοχή, γιατί δεν θέλουμε η μία πατάτα να είναι πάνω στην άλλη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας, εστία πάνω κάτω, στους 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Tips για τις Πατάτες για την Κυριακή του Πάσχα … Σαν τηγανιτές

Δεν χρειάζεται να τις γυρίζουμε καθώς ψήνονται.

Πατάτες για την Κυριακή του Πάσχα ... Σαν τηγανιτές

Η συνταγή είναι της φίλης μας Κωνσταντινιά ΠΚ

Κυριακή του Πάσχα: Πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close