Πρασοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Συνταγή με Πρασοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο . Πρασοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο με λαχταριστή γέμιση από πράσα και φέτα.  Μια νόστιμη Χειμωνιάτικη πίτα.

Τώρα που ξεκίνησαν και πάλι τα σχολεία σίγουρα θα ψάχνετε νόστιμες συνταγές για σχολικό κολατσιό. Έτσι σήμερα θα σας δείξουμε μία υγιεινή και τραγανιστή πρασοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο και γέμιση με πράσα και θρυμματισμένη φέτα. Αυτή η πρασοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο είναι ό,τι καλύτερο!

Η πρασοτυρόπιτα αυτή έχει το πιο νόστιμο και τραγανό φύλλο και αξίζει να την δοκιμάσετε ενώ τα υγιεινά πράσα με την φέτα φτιάχνουν την πιο τέλεια γέμιση. Είναι εύκολη στην παρασκευή της και σίγουρα μικροί και μεγάλοι θα την λατρέψουν.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πρασοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο :

Πρασοτυρόπιτα-συνταγή-

Εκτέλεση για την γέμιση της πρασοτυρόπιτας

Σε μία κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν με το αλάτι και το πιπέρι. Αφού σοταριστούν αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και αφήνουμε τα πράσα να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν προσθέτουμε θρυμματισμένη την φέτα και ανακατεύουμε.

Πρασοτυρόπιτα : Εκτέλεση

Πρασοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Σε μία λεκάνη ανακατεύουμε το κίτρινο αλεύρι, το ξύδι, το ελαιόλαδο, το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε τα υλικά μας μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και αφού η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Μετά την 1 ώρα χωρίζουμε την ζύμη σε 10 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο με νισεστέ. Βάζουμε στο ταψί του φούρνου ένα φύλλο στον πάτο και με ένα πινέλο το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία στρώνοντας στον πάτο άλλα τέσσερα φύλλα.

Δείτε ακόμα Τρίγωνα Πρασοτυροπιτάκια της Τεμπέλας-Easy Leek & feta Cheese pie

Στην μέση στρώνουμε την γέμιση με τα πράσα και από πάνω βάζουμε άλλα 5 φύλλα τα οποία και αυτά τα λαδώνουμε με ένα πινέλο ανάμεσα. Ψήνουμε την πρασοτυρόπιτα για 50-60 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.

Tips για την Πρασοτυρόπιτα με σπιτικό φύλλο

Όταν λέμε ότι ανοίγουμε το φύλλο με νισεστέ εννοούμε ότι αντί για αλεύρι βάζουμε στον πάγκο και στο φύλλο νισεστέ για να το ανοίξουμε. Το νισεστέ σαν υλικό υπάρχει στα σούπερ μάρκετ.

Πρασοτυρόπιτα-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Lena Totsika

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close