γεμιστά-καλαμαράκια-με-ρύζι-και-κουκουνάρι-Σαρακοστή-συνταγή-

Συνταγή για μαλακά καλαμαράκια γεμισμένα με ρύζι, κουκουνάρι, σταφίδες και μυρωδικά για τη νηστεία της Σαρακοστής και κάθε περίοδο νηστείας.

από τη φίλη μας Μαιρη Καπνιση.

 

Τραγανά καλαμαράκια στη φριτέζα αέρος σαν τηγανιτά

 

Τώρα που διανύουμε τη περίοδο της Σαρακοστής, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να απολαύσουμε θαλασσινές λιχουδιές. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε μία μαμαδίστικη συνταγή για γεμιστά καλαμαράκια με ρύζι και κουκουνάρι, με φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά, για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σαρακοστιανά καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι:

γεμιστά-καλαμαράκια-με-ρύζι-και-κουκουνάρι-Σαρακοστή-συνταγή-

Εκτέλεση για τα σαρακοστιανά καλαμαράκια γεμιστά με ρύζι και κουκουνάρι

Ξεκινάμε τη συνταγή μας με τη γέμιση σοτάροντας στο ελαιόλαδο τα φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Έχουμε από πριν αφαιρέσει τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια και τα προσθέτουμε κι αυτά στο κατσαρολάκι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένα.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε το κίτρινο ρύζι, τις ξανθές σταφίδες, τα κουκουνάρια, τον ψιλοκομμένο άνηθο και την τριμμένη ντομάτα. Επίσης προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε ελάχιστα.

Έπειτα σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι για τη σάλτσα. Προσθέτουμε τη τριμμένη ντομάτα, τον άνηθο και λίγο νερό για να αραιώσουμε τη σάλτσα μας. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε και τη σάλτσα ελάχιστα. Παίρνουμε τα καλαμαράκια, τα γεμίζουμε με το ρύζι και τα βάζουμε σε ένα ταψί.

 

Καλαμαράκια με αφράτο πουρέ

 

Κλείνουμε κάθε καλαμαράκι με οδοντογλυφίδα και τριγύρω σκορπάμε όση γέμιση μας περίσσεψε και από πάνω την σάλτσα ντομάτας και το ζεστό νερό. Ψήνουμε στους 150-160 βαθμούς Κελσίου, στο αερόθερμο.

γεμιστά-καλαμαράκια-με-ρύζι-και-κουκουνάρι-Σαρακοστή-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close