Συνταγή για σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ, σαντιγί και φιστίκι Αιγίνης από τον Γιώργο Ζώλη.
Υλικά:
- νερό 500 ml
- ζαχαρη 500 γραμμάρια
- λεμονι Χυμός από 1
- εκχυλισμα βανίλιας 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Για την κρέμα:
- Γάλα φρέσκο 1 λίτρο
- νισεστέ 100 γραμμάρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- βουτυρο 150 γραμμάρια
- αλατι 1 τσιμπιά
- κρόκους αυγού 5
- εκχυλισμα βανίλιας 1 κουταλάκι του γλυκού
Για τη σαντιγί:
- φυτική κρέμα γάλακτος 500 γραμμάρια για γλυκά
- βανίλια 1
Για το στήσιμο:
- σαβαγιάρ Περίπου 60
- φιστίκια Αιγίνης Κατά βούληση
Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με αφράτη σαντιγί, σιροπιασμένα σαβαγιάρ και φιστίκι Αιγίνης για κέρασμα αλλά και για το γλυκό όλης της οικογένειας. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει έναν εύκολο τρόπο να φτιάξουμε μία…σπιτική τούρτα τόσο σε γιορτές του σπιτιού όσο και σε οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Με αναλυτική εκτέλεση και υλικά για σίγουρη επιτυχία.
Αν αγαπάς τα γλυκά ψυγείου βρίσκεσαι στη σωστή συνταγή. Ο Γιώργος Ζώλης μας δείχνει πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα νόστιμο αρωματικό γλυκό ψυγείου με σαβαγιάρ, σπιτική σαντιγί και φιστίκι Αιγίνης. Είναι νόστιμο και θυμίζει πολύ τις πάστες που απολαμβάνουμε στα ζαχαροπλαστεία. Δεν έχεις λοιπόν άλλη επιλογή από το να το δοκιμάσεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το Σιροπιαστό γλυκό ψυγείου με φιστίκι Αιγίνης:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Για το Σιρόπι
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λεμόνι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε και μόλις πάρει βράση, σιγοβράζουμε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε σε δοχείο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για την Κρέμα
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη, τον νισεστέ, τους κρόκους και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί. Ρίχνουμε τη βανίλια, μεταφέρουμε σε μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη που ακουμπά την επιφάνεια της κρέμας και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

Για τη Σαντιγί
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τη φυτική κρέμα γάλακτος με τη βανιλίνη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Μεταφέρουμε σε μπολ και βάζουμε στο ψυγείο. Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο σιρόπι για 2-3 δευτερόλεπτα, τα στραγγίζουμε και τα στρώνουμε σε ταψί 25×37 εκ.

Απλώνουμε την κρέμα με σπάτουλα. Προσθέτουμε δεύτερη στρώση σιροπιασμένων σαβαγιάρ. Από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα και σκεπάζουμε με τη σαντιγί. Πασπαλίζουμε με φιστίκι Αιγίνης. Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά πριν σερβίρουμε.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Άλλες συνταγές για γλυκά ψυγείου που θα λατρέψεις:
- Καλοκαιρινό γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και φράουλες
- Δροσερό γλυκό ψυγείου με γεμιστά μπισκότα φράουλας
- Δίχρωμο γλυκό ψυγείου με πηχτό γλάσο σοκολάτας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr