Σιροπιαστός -Χαλβάς -με- αλεύρι -

Σιροπιαστός Χαλβάς με αλεύρι .Σιροπιαστός Χαλβάς με αλεύρι από την Τζένη Τσανακτσίδου μια συνταγή για χαλβά που θα σας ενθουσιάσει.

Ένας υπέροχος και μέσα στην γλύκα σιροπιαστός Χαλβάς με αλεύρι  με αγελαδινό βούτυρο, αλεύρι για όλες τις χρήσεις, σιρόπι από ζάχαρη και νερό και μερικά καρύδια. Μόλις λίγα υλικά για να φτιάξουμε τον πιο νόστιμο και βελούδινο χαλβά. Ένας σιροπιαστός Χαλβάς με αλεύρι που είναι τόσο εύκολος και οικονομικός που ακόμη και κάποιος αρχάριος στην κουζίνα μπορεί να τον φτιάξει.

Εμείς τον δοκιμάσαμε πριν λίγες μέρες και μικροί και μεγάλοι μέσα στο σπίτι ξετρελάθηκαν με αυτό τον χαλβά. Θα τον φτιάξουμε ξανά σύντομα αλλά μέχρι τότε θέλουμε να τον δοκιμάσετε κι εσείς και να μας πείτε την άποψή σας.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον σιροπιαστός Χαλβάς με αλεύρι από την Τζένη Τσανακτσίδου:

Σιροπιαστός -Χαλβάς- με- αλεύρι-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου 

Εκτέλεση για το σιρόπι

Ξεκινάμε την συνταγή μας από το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό και βράζουμε το σιρόπι μας για 5 λεπτά.

Εκτέλεση για τον χαλβά

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο γάλακτος και το ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε το ένα ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας το υπόλοιπο αλεύρι σε 3 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Δηλαδή ρίχνουμε κάθε δόση, ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι και συνεχίζουμε την διαδικασία. Αφού ενσωματωθεί το αλεύρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και όχι να καεί.

Δείτε ακόμα Χαλβάς σιμιγδαλένιος με φιστίκια Αιγίνης χωρίς ζάχαρη

Σιροπιαστός Χαλβάς με αλεύρι

Προσθέτουμε τα σπασμένα καρύδια και ανακατεύουμε. Στο τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει το μείγμα μας λείο. Κατεβάζουμε τον χαλβά από την φωτιά και τον αφήνουμε με κλειστό καπάκι. Μπορούμε να τον απολαύσουμε αμέσως ή να κάνουμε σχέδιο με κουτάλι ή να τον χωρίσουμε σε φορμάκια.

Tips για τον σιροπιαστό Χαλβά με αλεύρι

Τα καρύδα είναι προαιρετικά. Αν θέλουμε μπορούμε να πασπαλίσουμε τον χαλβά με κανέλα και τριμμένα καρύδια. Μπορούμε να ελαττώσουμε την ζάχαρη και να βράσουμε περισσότερο το σιρόπι να δέσει! Μετράμε τα υλικά με το ίδιο ποτήρι (250 ml).

Σιροπιαστός -Χαλβάς- με- αλεύρι-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close