Υλικά:
Για την γέμιση :
Για το άνοιγμα του φύλλου :
- νισεστέ 100 γραμμάρια περίπου
Για το τηγάνισμα :
- ελαιολαδο Μπόλικο
Για το σερβίρισμα :
Μιας και το Καλοκαίρι θα ξεκινήσουμε τις καλοκαιρινές μας εξορμήσεις, είπαμε να φτιάξουμε μία πίτα, από την αγαπημένη μας Σκόπελο για να μπούμε στο κλίμα. Συνταγή για παραδοσιακή σκοπελίτικη πίτα με μέλι και σουσάμι.
Ψάχνατε μία πρωτότυπη πίτα που να σας θυμίσει το ελληνικό Καλοκαίρι; Τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτήν την υπέροχη παραδοσιακή πίτα από την πανέμορφη Σκόπελο, που κάθε Καλοκαίρι γεμίζει με τουρίστες. Αν την έχετε επισκεφθεί σίγουρα θα την έχετε δοκιμάσει.
Δείτε ακόμα Ποικιλία από πιτάκια για το παιδικό πάρτι
Παρόλα αυτά, ακόμη κι αν δεν είχατε την τύχη, αυτή η συνταγή είναι μία πιστή αντιγραφή της πρωτότυπης. Σκοπελίτικη πίτα με μέλι και σουσάμι για ορεκτικό και όχι μόνο, που όλοι θα σας ζητούν την συνταγή. Άντε και καλό Καλοκαίρι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την σκοπελίτικη πίτα με μέλι και σουσάμι:

Εκτέλεση για την σκοπελίτικη πίτα με μέλι και σουσάμι
Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κίτρινο σκληρό αλεύρι κοσκινισμένο, μαζί με το αλάτι, την ζάχαρη, το ξύδι, το ελαιόλαδο και το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία ωραία ζύμη. Θρυμματίζουμε την φέτα σε ένα μπολ και την ανακατεύουμε με το πιπέρι.
Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο, με την βοήθεια του νισεστέ και την γεμίζουμε με την γέμιση. Ρολάρουμε την πίτα και την τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
Δείτε ακόμα Μανιταρόπιτα με ανθότυρο
Κλείνουμε καλά και τηγανίζουμε σε μπόλικο και καυτό ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσει καλά. Την τοποθετούμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια και σερβίρουμε με μέλι και σουσάμι.
Tips για την σκοπελίτικη πίτα με μέλι και σουσάμι
Μπορούμε να φτιάξουμε μικρά πιτάκια, χωρίζοντας την ζύμη σε μπαλάκια και ακολουθώντας στην συνέχεια την ίδια διαδικασία.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Aristi Georgousi Kiriakopoulou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr