Σνίτσελ από πλευρώτους με τσιγγάνικη σάλτσα που θα σας ξετρελάνει.
- μανιταρια Κατά βούληση πλευρώτους
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
- φρυγανιά Αρκετή τριμμένη
- καλαμποκάλευρο 2 κ.σ.
- αλατι Λίγο
Υλικά
- ρυζι 60-70 γρ. μπασμάτι
Για το ρύζι
Σήμερα θα δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό. Θα απολαύσουμε παναρισμένα μανιτάρια πλευρώτους σε σνίτσελ και θα τα συνοδεύσουμε με ρύζι μπασμάτι βρασμένο σε αλατισμένο νερό και το αποκορύφωμα; Τσιγγάνικη σάλτσα!
Ένα υπέροχο φαγάκι από την τσιγγάνικη κουζίνα. Φυσικά όσα περισσότερα μπαχαρικά τόσο το καλύτερο. Μπορείτε να βάλετε μπαχαρικά ακόμη και στο νερό που θα βράσει το ρύζι. Είναι υπέροχο φαγάκι. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση για τα μανιτάρια
Στην αρχή παίρνουμε τα μανιτάρια και χωρίζουμε τις τρομπέτες τους. Τα σκίζουμε στην ένωσή τους για να μπορέσουν να γίνουν πιο πλακέ. Βάζουμε τα κομμάτια του μανιταριού που περίσσεψαν στην άκρη. Πανάρουμε τα μανιτάρια αφού πρώτα έχουμε βάλει αλάτι και πιπέρι στο αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
Στην συνέχεια τα πανάρουμε με το αυγό, την φρυγανιά και στο τέλος με το καλαμποκάλευρο. Τα τηγανίζουμε και τα βάζουμε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
Εκτέλεση για το ρύζι
Στην συνέχεια βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Εκτέλεση για την σάλτσα
Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα κομμάτια των μανιταριών που είχαμε βάλει προηγουμένως στην άκρη χωρίς να τα ανακατέψουμε, μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Στην συνέχεια χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι το οποίο το έχουμε κόψει σε μισοφέγγαρα.
Επίσης βάζουμε το σκόρδο ολόκληρο και στο τέλος τις πιπεριές που τις έχουμε κόψει ζουλιέν. Αφήνουμε το κάθε υλικό να σοταριστεί μέχρι να πάρει λίγο χρώμα, προτού προσθέσουμε το επόμενο. Στο τέλος βάζουμε την τριμμένη ντομάτα και τα μπαχαρικά μας.
Βάζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε το ξύδι και την ζάχαρη. Αφήνουμε την σάλτσα να μαγειρευτεί και να μελώσουν αφού έχουμε βάλει πρώτα το καπάκι στην κατσαρόλα. Στο τέλος αφαιρούμε το σκόρδο.
Δείτε ακόμα Κοκκινιστή μακαρονάδα με μανιτάρια και πιπεριές
Αφήνουμε το κάθε υλικό να πάρει λίγο χρώμα πριν βάλουμε το επόμενο.
Τέλος βάζουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά με λίγο νεράκι και αν θέλετε πιο γλυκόξινη γεύση προσθέστε το ξύδι και την ζάχαρη.
Αφήνουμε να μαγειρευτούν (να μην λιώσουν) και να μελώσουν με σκεπασμένο καπάκι. Στο τέλος αφαιρέστε το δόντι σκόρδου.
Αν θέλετε όμως το τρώτε , είναι νοστιμότατο .
Tips για τα Σνίτσελ από πλευρώτους με τσιγγάνικη σάλτσα
Στο πανάρισμα αν θέλουμε ρίχνουμε και στην φρυγανιά λίγα μπαχαρικά για περισσότερη γεύση. Στο ρύζι μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη βεγγέτα κατά το βράσιμο. Το ξύδι και η ζάχαρη στην σάλτσα είναι προαιρετικά.
Μπορούμε να βάλουμε ασπρομανίταρα στην σάλτσα. Αντί για τριμμένη ντομάτα μπορούμε να βάλουμε χυμό ντομάτας. Στην σάλτσα μπορούμε να βάλουμε ζωμό κρέατος αντί για κάρυ και κουρκουμά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Pantelidoy Oyrania
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες