Συνταγή για σοκολατένιο κέικ με την αυθεντική συνταγή της Γκόλφως Νικολού χωρίς μίξερ, με οικονομικά υλικά, έτοιμο σε μόλις λίγα λεπτά.
Υλικά:
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 120 ml
- ζάχαρη άχνη 170 γραμμάρια
- κακαο 30 γραμμάρια
- νερό 215 ml
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 220 ml
- ξύδι 2 κουταλάκια του γλυκού
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 μικρό πορτοκάλι
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μαγειρική
- λικέρ 1 κουταλάκι του γλυκού
- τρούφα σοκολάτας 2-3 κουταλιές της σούπας
- βανίλια 2 κάψουλες
Για το γλάσο:
- κουβερτουρα 150 γραμμάρια
- ηλιέλαιο 3-4 σταγόνες
Συνταγή για σοκολατένιο κέικ με γλάσο σοκολάτας από την Γκόλφω Νικολού, χωρίς μίξερ, έτοιμο σε λίγα λεπτά, κατάλληλο για τη νηστεία ή για vegan διατροφή. Είναι το πιο αφράτο σοκολατένιο κέικ και έχει σίγουρη επιτυχία.
Σαρακοστιανό νηστίσιμο κέικ τσουρέκι
Μόλις σε λίγα λεπτά μπορείτε να φτιάξετε ένα σοκολασμένο κέικ με γλάσο σοκολάτας. Μπορεί να μην έχει αυγά και γάλα, όμως είναι το ίδιο αφράτο με τα αρτύσιμα. Είναι από τα αγαπημένα μας σοκολατένια κέικ και θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας γλυκό για τη Σαρακοστή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σοκολατένιο νηστίσιμο κέικ της Γκόλφως:

Εκτέλεση
Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, την ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού και την βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε και πάλι.
Προσθέτουμε το νερό, το ξύδι και ανακατεύουμε και πάλι. Προσθέτουμε τον φυσικό χυμό πορτοκάλι, στον οποίο έχουμε διαλύσει μέσα τη μαγειρική σόδα. Ξεκινάμε να προσθέτουμε το μισό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και ανακατεύουμε. Έπειτα ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε και πάλι.
Προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος ρίχνουμε και την τρούφα σοκολάτας και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το κέικ σε λαδωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 170 βαθμούς Κελσίου εστία πάνω κάτω.
Νηστίσιμο κέικ σαν σουφλέ σοκολάτας
Αφού κρυώσει το κέικ το ξεφορμάρουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε το ηλιέλαιο να γυαλίσει. Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και είναι έτοιμο.
Tips
Αντί για ηλιέλαιο μπορούμε να βάλουμε καλαμποκέλαιο. Το λικέρ είναι προαιρετικό. Η τρούφα σοκολάτας είναι προαιρετική.

Παρακάτω αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής:
Η φωτογραφία της συνταγής είναι της φίλης μας Voula Damala
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr