Σπιτικά παξιμάδια ολικής με τυριά και μυρωδικά στο φούρνο-Double baked cheese crackers

Σπιτικά παξιμάδια ολικής άλεσης με τυριά και μυρωδικά. Αυτά τα παξιμάδια φούρνου είναι χωρίς γλουτένη, με σόδα, τυριά τριμμένα, δενδρολίβανο και ρίγανη. Γίνονται πολύ γευστικά και αρωματικά! Έτσι θα έχετε τα δικά σας σπιτικά και υγιεινά παξιμάδια για να τρώει όλη η οικογένεια, που μπορείτε να τα συνοδεύσετε με τη σούπα σας, τη σαλάτα και ό,τι άλλο επιθυμείτε!

Ποσότητα: 30-40 τεμάχια Προετοιμασία: 2:30 hΜαγείρεμα: 55mΈτοιμο σε: 3:25 h

Εκτέλεση

Βήμα 1
Ανακατεύουμε το γάλα με το ξύδι και το φυλάμε στην άκρη για 15 λεπτά.

Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα, τα τυριά, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα ψωμιού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35-40 λεπτά.

Βήμα 3
Μόλις κρυώσει, καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ακόμα καλύτερα όλο το βράδυ.

Βήμα 4
Βγάζουμε από το ψυγείο τη φόρμα με το ψημένο μείγμα και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε να πάρει θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Βήμα 5
Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 12-15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν για να γίνουν ακόμα πιο τραγανά και σερβίρουμε, σκέτα, με σούπες και λαδερά ή όπως αλλιώς προτιμάτε.

Σπιτικά παξιμάδια ολικής με τυριά και μυρωδικά στο φούρνο-Double baked cheese crackers

Σπιτικά παξιμάδια ολικής με τυριά και μυρωδικά στο φούρνο-Double baked cheese crackers

Σπιτικά παξιμάδια ολικής με τυριά και μυρωδικά στο φούρνο-Double baked cheese crackers

Σπιτικά παξιμάδια ολικής με τυριά και μυρωδικά στο φούρνο-Double baked cheese crackers

Σπιτικά παξιμάδια ολικής με τυριά και μυρωδικά στο φούρνο-Double baked cheese crackers

Double baked cheese crackers with flour mixture, whole wheat and rye for today. Crunchy, as needed with a strong flavor of the cheese and herbs, ideal accompaniment to soups.

Ingredients
1 ½ Cup mixed flour, wheat and rye
1 teaspoon of soda
salt & pepper, at will
1 tablespoon sugar
½ Cup of Gouda or other soft cheese grated
1/3 Cup Parmesan, grated
2 tablespoons Rosemary chopped
1 tablespoon fresh oregano
1 Cup of milk
1 tablespoon vinegar

Method
Step 1
Mix the milk with the vinegar and keep aside 15 minutes.

Step 2
Put in a bowl the flour, baking soda, the cheeses, herbs and Spice. Add the milk and stir. Transfer to an elongated form of bread and bake in preheated oven at 180C for 35-40 minutes.

Step 3
Once cooled, cover the mold with foil and refrigerate for 2 hours or even better all night.

Step 4
Remove from the refrigerator mold with cooked mixture and remove from pan. Let them get to room temperature 15 minutes and cut into very thin slices.

Step 5
The place on a tray lined with greaseproof paper and bake in a preheated oven at 190C for 12-15 minutes. Allow to cool to become even more crisp and serve, plain, with soups and stews or whatever you prefer.

Πηγή: www.zannetcooks.com

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close