Συνταγή για αφράτο ψωμί με βούτυρο

Συνταγή για αφράτο ψωμί με βούτυρο!  Με σχέδιο που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας στο γιορτινό τραπέζι.

Ένα γευστικό ψωμί που θα το λατρέψει όλη η οικογένεια. Μπορείτε να το φάτε σκέτο ή να συνοδεύσετε με αυτό τα αγαπημένα σας φαγητά. Είναι το πιο γευστικό ψωμί που έχετε δοκιμάσει ποτέ.

Μικροί και μεγάλοι θα ξετρελαθούν. Μπορείτε ακόμη και να το δίνετε σαν κολατσιό στο σχολείο ή να το παίρνετε στην δουλειά για να ηρεμείτε την πείνα σας. Παρακάτω θα μοιραστούμε την εκτέλεση της συνταγής. Στο τέλος του άρθρου υπάρχει βίντεο για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την συνταγή. Διαβάστε παρακάτω:

Εκτέλεση

Βάζουμε μέσα σε ένα μπολ το γάλα και σπάμε μέσα το βούτυρο. Προσθέτουμε στο ίδιο μείγμα την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Μόλις ανακατέψουμε το μείγμα μας ελαφρά, παίρνουμε το μπολ που έχουμε τοποθετήσει το αλεύρι.

Αφού ανοίξουμε ένα μικρό βαθούλωμα στο κέντρο του αλευριού με το χέρι μας, χύνουμε μέσα στο βαθούλωμα το μείγμα με το βούτυρο.  Ανακατεύουμε και πάλι με ένα κουτάλι για λίγο και προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ανακατεύουμε και πάλι.

Δείτε ακόμα ΣΕΡΒΙΚΟ ΨΩΜΙ Η ΑΛΛΙΩΣ POGAČA!!!

Ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, Αφού γίνει ομοιογενές και ξεκινήσει να θυμίζει ζυμάρι, προσθέτουμε τόσο αλεύρι έτσι ώστε η ζύμη μας να μην κολλάει στα χέρια και να είναι μαλακή. Αφού ρίξουμε το αλεύρι δουλεύουμε την ζύμη με τα χέρια.

Συνταγή για αφράτο ψωμί με βούτυρο

Αφού προσθέσουμε το απαραίτητο αλεύρι και έχουμε δουλέψει σχετικά την ζύμη στα χέρια, βγάζουμε την ζύμη από το μπολ και την μεταφέρουμε στον πάγκο. Ξεκινάμε κι εκεί να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε κι εκεί όσο αλεύρι χρειάζεται, έτσι ώστε να μην κολλάει στα χέρια.

Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, παίρνουμε το μπολ που την είχαμε τοποθετήσει στην αρχή και ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάτο του μπολ. Τοποθετούμε την ζύμη μέσα και ρίχνουμε και πάνω από την ζύμη λίγο επιπλέον αλεύρι. Σκεπάζουμε την ζύμη με μία πετσέτα και την αφήνουμε την άκρη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Αφού ξεκουραστεί την μεταφέρουμε και πάλι στον πάγκο, πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο γύρω από την ζύμη και ξεκινάμε να την δουλεύουμε και πάλι με τα χέρια. Στην συνέχεια την απλώνουμε με τα χέρια και προσθέτουμε λίγο επιπλέον αλεύρι για να μην κολλάει στα χέρια.

Αφού την πασπαλίσουμε με το αλεύρι, το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από την στρωμένη ζύμη. Ξεκινάμε να ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη. Αφού την στρώσουμε, παίρνουμε ένα ποτήρι και χρησιμοποιώντας αυτό σαν φόρμα, βγάζουμε τα μικρά στρογγυλά ψωμάκια μας.

Αφού έχουμε βγάλει τα ψωμάκια μας. παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και αλείφουμε τον πάτο του με κρόκο αυγού. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη και την κάνουμε μία μικρή μπαλίτσα. Αλείφουμε αυτή την μπαλίτσα με βούτυρο και από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα στρογγυλά ψωμάκια μας. Αλείφουμε και πάλι το ψωμάκι ξεχωριστά με το βούτυρο.

Τοποθετούμε το ένα πάνω στην άκρη του άλλου ψωμιού και αλείφουμε με βούτυρο το καθένα ξεχωριστά. Συνεχίζουμε αυτή την διαδικασία κυκλικά. Όταν τελειώσουμε, στο κέντρο του ψωμιού βάζουμε άλλη μία στρογγυλή μπαλίτσα από ζύμη. Αλείφουμε με επιπλέον βούτυρο. Το ψήνουμε για 30 λεπτά στον φούρνο.

Συνταγή για αφράτο ψωμί με βούτυρο

Συνταγή για αφράτο ψωμί με βούτυρο

Συνταγή για αφράτο ψωμί με βούτυρο

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Hristina Tomić Michailidou‎ στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close