Συνταγή για αρτοκλασία: Ο πιο γλυκός άρτος, αφράτος & μυρωδάτος σαν τσουρέκι νηστίσιμο

Μια αγαπημένη συνταγή για αρτοκλασία! Φτιάξτε τον δικό σας σπιτικό και αφράτο άρτο. Γλυκός και μυρωδάτος άρτος από τα χεράκια σας. Ιδανικός για την νηστεία. Δείτε την συνταγή:

Άρτος Εκτέλεση:

Με το ένα φλιτζάνι νερό, την ζάχαρη, το αλεύρι και την μαγιά, ενεργοποιεί το μείγμα και το αφήνω να φουσκώσει μέχρι να αφρίσει. Σε μια κατσαρόλα, βάζω τα υπόλοιπα υγρά και στερεά υλικά να ζεσταθούν καλά έτσι ώστε να λιώσει η ζάχαρη. Προσοχή: δεν τα βράζουμε, γιατί σιροπιάζουν και δεν το θέλουμε αυτό.

Δείτε ακόμα 10 νηστίσιμες συνταγές χωρίς λάδι

Συνταγή για αρτοκλασία: Ο πιο γλυκός άρτος, αφράτος & μυρωδάτος σαν τσουρέκι νηστίσιμο

Σε μια λεκάνη βάζω το υπόλοιπο αλεύρι, ρίχνω το ζεστό μείγμα υγρόν και ζυμώνω ελαφρώς. Αξίζει να σημειωθεί ότι θέλει περισσότερο δίπλωμα, παρά ζύμωμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μείγμα της ενεργοποιημένης μαγιάς. Ξαναζυμώνουμε για λίγο και το χωρίζουμε σε πέντε ίσα μέρη. Κρατάμε λίγο ζυμάρι για το στόλισμα και τους σταυρούς.

Συνταγή για αρτοκλασία: Ο πιο γλυκός άρτος, αφράτος & μυρωδάτος σαν τσουρέκι νηστίσιμο

Το βάζουμε σε ταψάκια 18 εκατοστών και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσουν. Ψήνουμε για 25 με 30 λεπτά, στους 190 βαθμούς Κελσίου στις αντιστάσεις. Προς το τέλος του ψησίματος, σκεπάζουμε με λαδόκολλα τους άρτους μας, για να μην μαυρίσουν.

Δείτε ακόμα Πολίτικη Φανουρόπιτα με 9 υλικά, καρύδι και σταφίδες

Συνταγή για αρτοκλασία: Ο πιο γλυκός άρτος, αφράτος & μυρωδάτος σαν τσουρέκι νηστίσιμο

Αφού έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι, το κρατάμε για λίγο στην άκρη και προσθέτουμε στη συνέχεια, σιγά σιγά τα υγρά μας. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και μπορεί να χρειαστεί λιγότερο ή περισσότερο υγρό, ανάλογα με το φλιτζάνι που θα χρησιμοποιήσουμε.

Καλό θα ήταν να προτιμήσουμε φλιτζάνι του τσαγιού, τα οποία δεν είναι πολύ μεγάλα. Για να μην μπερδευτούμε αξίζει να θυμόμαστε ότι όλα τα υγρά είναι 6 κούπες (λάδι, νερό, πολτός πορτοκαλιού) . Με την ίδια ζύμη, μπορουμε να κάνουμε νηστίσιμα τσουρεκάκια ή κουλούρες.

Δείτε ακόμα Εύκολο κέικ πορτοκαλιού με ταχίνι χωρίς αυγά και γαλακτοκομικά!

Συνταγή για αρτοκλασία: Ο πιο γλυκός άρτος, αφράτος & μυρωδάτος σαν τσουρέκι νηστίσιμο

Καλή επιτυχία!

Tip 1: Αντί για μισό ελαιόλαδο και μισό σπορέλαιο, μπορουμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο σπορέλαιο.

Τip 2: Τον γλυκάνισο τον βράζουμε με ένα φλιτζάνι νερό και στη συνέχεια το στραγγίζουμε καλά για να το προσθέσουμε στη ζύμη.

Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας El Sial

στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

 

Close