Συνταγή για κασερόψωμο που είναι αφράτο σαν αφρός. Λαχταριστό τυρόψωμο που είναι τόσο αφράτο που λιώνει στο στόμα. Είναι υπέροχο όπως φυσικά όλες οι συνταγές που έχει μοιραστεί μαζί μας η Τζένη Τσακακτσίδου.
- γάλα 2 ποτήρια φρέσκο χλιαρό προς ζεστό
- σπορέλαιο 1 ποτήρι
- μαγιά 25 γρ νωπή
- ζαχαρη 1 κ.σ.
- ασπραδια 2
- αλατι 1 κ.γ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 6 ποτήρια
- κασέρι 300 γρ τριμμένο
Υλικά
- ελαιολαδο 2 φλ.του ελληνικού καφέ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.σ.
Για το μείγμα με το ελαιόλαδο
- κρόκους αυγού 2
- γάλα 2 κ.σ.
Για το άλειμμα
Δείτε ακόμα Λαχταριστό τυρόψωμο με πιπεριές και διάφορα τυριά
Αξίζει να το δοκιμάσετε αφού περιέχει απλά υλικά και αρκετά οικονομικά. Αυτό το κασερόψωμο είναι ιδανικά για κολατσιό ή για σνακ μέσα στην μέρα και είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά σας θα το λατρέψουν. Είναι αρκετά νόστιμο και αυτή η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση για το κασερόψωμο
Βάζουμε αρχικά την μαγιά και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Στην συνέχεια ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε το μείγμα μας με μία ξύλινη κουτάλα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το σπορέλαιο, τα ασπράδια των αυγών, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με την ξύλινη κουτάλα.
Στο τέλος ρίχνουμε ποτήρι – ποτήρι το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Στην συνέχεια λαδώνουμε τον πάγκο και βάζουμε πάνω την ζύμη. Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με λαδωμένα χέρια μέχρι να γίνει λεία η ζύμη μας.
Έπειτα βάζουμε και πάλι την ζύμη στο μπολ και την σκεπάζουμε πολύ καλά πρώτα με μία μεμβράνη και από πάνω με μία κουβέρτα. Την αφήνουμε για μία ώρα και δέκα λεπτά. Στην συνέχεια την βάζουμε πάνω στον πάγκο. Την κόβουμε σε τρία κομμάτια.
Δείτε ακόμη Αφράτο σπανακοτυρόψωμο με ζύμη από μέλι ιδανικό για μπουφέ!
Αυτά τα κομμάτια τα πλάθουμε σε μπάλες. Αυτές τις μπάλες τις ανοίγουμε σε τετράγωνα φύλλα. Αλείφουμε τα φύλλα με το ελαιόλαδο που έχουμε ανακατέψει μαζί με το αλεύρι. Ρίχνουμε στα φύλλα μας το κασέρι. Στην συνέχεια ρολάρουμε τα φύλλα και φτιάχνουμε τρία ρολά.
Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ένα ταψί και το λαδώνουμε. Κόβουμε τα ρολά σε ίδια κομμάτια. Κάθε κομμάτι το πατάμε λίγο με το χέρι. Στην συνέχεια αρχίζουμε να τα στήσουμε λίγο όρθια στο ταψί μας ή στο πυρέξ μας. Τα σκεπάζουμε για 35 λεπτά.
Στο τέλος χτυπάμε τους κρόκους με το γάλα και με το μείγμα αλείφουμε τα κασερόψωμα. Ψήνουμε τα κασερόψωμα στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να ροδίσουν.
Στα τελευταία πέντε λεπτά, ανοίγουμε τον φούρνο, τα βγάζουμε από τον φούρνο και ρίχνουμε ενδιάμεσα επιπλέον τριμμένο κασέρι. Βάζουμε το κασερόψωμο και πάλι στον φούρνο μέχρι να λιώσει το κασέρι.
Tips για το κασερόψωμο
Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 1 φλιτζάνι ξερή μαγιά.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες