Συνταγή για μαλακά κουλουράκια πατισερι με μέλι

Συνταγή για μαλακά και πολύ αφράτα κουλουράκια πατισερι με μέλι. Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή που θα κάνουν αυτά τα κουλουράκια σας ανάρπαστα! Ιδανικά για πρωινό, κολατσιό και τον απογευματινό σας καφέ. Τα παιδιά θα σας τα ζητάνε συνέχεια.

Δείτε επίσης Συνταγή για τραγανά δίχρωμα μπισκότα

Εκτέλεση για κουλουράκια πατισερι

Ετοιμάζουμε την ζύμη μας η οποία πρέπει να είναι μαλακή αφράτη και εύπλαστη. Ανακατεύουμε πρώτα το γάλα και τη μάγια ,την ζάχαρη. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει.

Μετά χωρίζουμε την ζύμη μας σε 3 με 4 μπάλες, τις ανοίγουμε σε φύλλο πάχους μισού εκατοστού και κάνουμε επάλειψη με το βούτυρο (σε θερμοκρασια δωματιου). Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και διπλώνουμε το φύλλο. Έπειτα κόβουμε λωρίδες και τις στριφογυρναμε. Κάνουμε επάλειψη με το κρόκο διαλυμένο με λίγο γάλα. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.

Μόλις τα βγάλουμε κάνουμε επάλειψη με λίγο μελι.

*Η κούπα είναι του τσαγιου τα 3/4 της κουπας βούτυρο το βάζουμε στην ζύμη και με το επιπλέον αλείφουμε το φύλλο.

Μαρινα ΜισαηλιδουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

κουλουράκια πατισερι

 

Close