Συνταγή για παραδοσιακό ψημένο ντοματοπελτέ για να βάζουμε στο φαγητό αλλά και για να τον απολαμβάνουμε σκέτο πάνω σε ψωμί.
Υλικά:
- ντοματίνια 20 κιλά
- αλατι 4 κουταλιές της σούπας (σε κάθε ταψί)
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας (σε κάθε ταψί)
- ελαιολαδο 200 ml περίπου
Το αγαπημένο γλυκό ή και σνακ των παιδικών μας χρόνων ήταν σίγουρα το ψωμί με τον πελτέ ντομάτας. Όμως πλέον φοβόμαστε να δώσουμε πελτέ στα παιδιά μας, αφού δεν ξέρουμε τί υλικά έχει μέσα για να καταναλωθεί ωμός. Γι’ αυτό και σήμερα θα φτιάξουμε σπιτικό ψημένο ντοματοπελτέ από ντοματίνια με μόλις 4 υλικά και σίγουρη επιτυχία.
Με μόλις 4 οικονομικά υλικά μπορούμε να φτιάξουμε σπιτικό παραδοσιακό ντοματοπελτέ και να τον απολαμβάνουμε για μήνες τόσο στα κοκκινιστά και στις σάλτσες μας όσο και πάνω στο ψωμί. Από τις πιο πετυχημένες και αρωματικές συνταγές για να δοκιμάσεις που δε θα σε ξανά αφήσει να αγοράσεις ντοματοπελτέ από το σούπερ μάρκετ.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον σπιτικό ντοματοπελτέ ψημένο:
Εχει λιγο κοπο αλλα αξιζει.Ψημενος όπως παλιά πανω σε πυροστια. Εγινε εξαιρετικος.👌 Για τα βαζακια της φωτο η δοσολογια ειναι η παρακατω:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά πλένουμε τα ντοματίνια και με το μαχαίρι αφαιρούμε το κοτσάνι και τα κόβουμε στα τέσσερα. Συνέχεια περνάμε από την πρέσα τα ντοματίνια και συλλέγουμε το πολτό. Η πρέσα αφαιρεί τη φλούδα και τα σπόρια. Τη φλούδα την περνάμε άλλες 3 φορές από την πρέσα, γιατί βγάζει αρκετό υλικό. Τοποθετούμε τον πολτό σε ταψιά της κουζίνας.


Προσθέτουμε στο κάθε ταψί 4 κουταλιές της σούπας αλάτι χοντρό, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και ανακατεύουμε. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος ανακατεύουμε συνέχεια, ιδίως προς το τέλος που αφυδατώνεται. Τοποθετούμε τον πελτέ σε αποστειρωμένα βάζα και προσθέτουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Κλείνουμε καλά και τα τοποθετούμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Χρήσιμες συμβουλές

Εμάς μας βγήκαν 4 ταψιά.

Άλλες συνταγές για πελτέ που θα λατρέψεις:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρινα Μισαηλιδου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr