Κρουασάν με μαρμελάδα της επιλογής σας, μια ιδανική συνταγή για κολατσιό στο σχολείο ή για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας.
- Γάλα φρέσκο 2 ποτήρια χλιαρό προς ζεστό
- σπορέλαιο 1 ποτήρι
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 4 κ.σ.
- ασπραδια 1 αυγού
- αυγα 1
- αλατι μισό κ.γ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4-5 ποτήρια
Υλικά
- μαρμελάδα Αρκετή
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 3
- νερό λίγο κρύο
Για το άλειμμα
Τα παιδιά λατρεύουν τα κρουασάν κι έτσι η αγαπημένη μας Τζένη αποφάσισε να μας φτιάξει σπιτικά κρουασάν με μαρμελάδα που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους! Είναι ιδανικά για το σχολείο, για τον καφέ μας, για όταν θέλουμε να γλυκαθούμε ή να γλυκάνουμε τους καλεσμένους μας.
Μα ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα κρουασάν γεμάτο μαρμελάδα με σπιτικό πανεύκολο φύλλο; Μπορεί να σας αρέσουν και τα Κρουασάν μήλου : H νόστιμη συνταγή για σχολείο από το Live Kitchen.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για Κρουασάν με μαρμελάδα :
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση
Στην αρχή βάζουμε την ξερή μαγιά και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε το μείγμα με το σύρμα. Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το ασπράδι, το αυγό, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε 2 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Έπειτα βάζουμε ακόμη 1 ποτήρι αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Βάζουμε ακόμη 1 ποτήρι αλεύρι χούφτα χούφτα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Συνεχίζουμε ρίχνοντας λίγο ακόμη αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο και βάζουμε πάνω την ζύμη. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε πάρα πολύ μέχρι να γίνει λεία. Λαδώνουμε το μπολ, βάζουμε την ζύμη μέσα την λαδώσουμε και την βάζουμε σε μεγάλη σακούλα. Έπειτα την τοποθετούμε σε μέρος ζεστό και σκεπασμένη με μία κουβέρτα για 1 ώρα.
Δείτε ακόμα Εύκολα γλυκάκια σε ποτήρι με κρουασανάκια
Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη και πάλι στον πάγκο και την κόβουμε σε 9 κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα πλάθουμε σε μπαλίτσες και σκεπάζουμε τις μπαλίτσες για 20 λεπτά. Στην συνέχεια τις ανοίγουμε σε φυλλαράκια. Βουτυρώνουμε τα 6 φυλλαράκια μας.
Τα βάζουμε ανά τρία το ένα πάνω από το άλλο. Τα ανοίγουμε φύλλα. Τα κόβουμε τρίγωνα και βάζουμε γέμιση μαρμελάδας στην άκρη. Κλείνουμε και βάζουμε τα κρουασανάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1 ώρα. Στο ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών και το νερό και αλείφουμε με το μείγμα τα κρουσανάκια μας.
Ψήνουμε τα κρουασανάκια σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα μέχρι να κοκκινήσουν στις 180 βαθμούς Κελσίου. Ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά.
Tips για Κρουασάν με μαρμελάδα
Μπορούμε αντί για μαρμελάδα να βάλουμε μερέντα ή σοκολάτα. Η μαρμελάδα είναι της επιλογής μας.
Την συνταγή την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα