σοκολατένιο-παντεσπάνι-συνταγή-

Η καλύτερη συνταγή για σοκολατένιο παντεσπάνι για τούρτες, γλυκά ψυγείου και πάστες. Το πιο αφράτο και πετυχημένο παντεσπάνι .

από την φίλη μας Theodwra Kermeniwth.

 

Ρολό παντεσπάνι με μαρμελάδα φράουλα

 

Σας έχουμε το πιο οικονομικό, εύκολο και σκέτο αφρό παντεσπάνι, που σιροπιάζεται τέλεια και πανεύκολα για να μπορείτε να φτιάξετε σπιτικές τούρτες, πάστες και γλυκά ψυγείου. Είναι τόσο νόστιμο που τρώγεται και σκέτο και στα tips σας έχουμε όλα τα μυστικά για το πιο πετυχημένο παντεσπάνι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το σοκολατένιο παντεσπάνι σαν του ζαχαροπλαστείου:

σοκολατένιο-παντεσπάνι-συνταγή-

Εκτέλεση για το σοκολατένιο παντεσπάνι σαν του ζαχαροπλαστείου

Αρχικά χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Έπειτα προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα. Στη συνέχεια προσθέτουμε δύο φορές κοσκινισμένα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κορν φλάουρ και το κακάο. Ανακατεύουμε με μία τρυπητή κουτάλα κάνοντας απαλές κινήσεις.

σοκολατένιο-παντεσπάνι-συνταγή-

Συνταγή για αφράτο παντεσπάνι του Δημήτρη Μιχαηλίδη

σοκολατένιο-παντεσπάνι-συνταγή-

Αφού ενσωματωθούν τα στερεά υλικά στο μείγμα προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι με την τρυπητή κουτάλα, κάνοντας απαλές κινήσεις. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο τσέρκι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 35 λεπτά περίπου, πάνω κάτω, αντιστάσεις.

σοκολατένιο-παντεσπάνι-συνταγή-

Tips για το για σοκολατένιο παντεσπάνι σαν του ζαχαροπλαστείου

Θέλει πολύ καλό χτύπημα στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, τις βανίλιες κι το αλάτι, για να δώσει αέρα στο μίγμα. Προσοχή στο ανακάτεμα με τα υλικά στο τέλος, αλεύρι, κακάο και κορν φλάουρ. Ανακατεύουμε πάντα απαλά με μια τρυπητή κουτάλα!!

σοκολατένιο-παντεσπάνι-συνταγή-

Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close