Συνταγή για μελωμένο ψαρονέφρι_

Συνταγή για το πιο μελωμένο ψαρονέφρι που έχετε δοκιμάσει ποτέ. Το ψαρονέφρι είναι από τα πιο νόστιμα και τα πιο υγιεινά κομμάτια του χοιρινού κρέατος, γι’ αυτό κι εμείς πρέπει να το εντάξουμε στην διατροφή μας. Μελωμένο ψαρονέφρι λοιπόν με μελί και μουστάρδα, υπέροχο και ζουμερό.

Η συνταγή που θα μοιραστούμε μαζί σας παρακάτω  για μελωμένο ψαρονέφρι είναι μια υπέροχη συνταγή και πολύ εύκολη στην παρασκευή

Δείτε ακόμα Συνταγή για ψαρονέφρι στο φούρνο

Η σάλτσα δένει πολύ καλά με το κρέας μας και το συγκεκριμένο φαγητό μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανιτές, πατάτες φούρνου ή ρύζι.

Ιδανικό φαγητό για μικρούς και μεγάλους που μπορούμε να το απολαύσουμε όλη την εβδομάδα αλλά εμείς αγαπάμε να το τρώμε τις Κυριακές. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής για μελωμένο ψαρονέφρι:

Εκτέλεση για το μελωμένο ψαρονέφρι

Στην αρχή κόβουμε το ψαρονέφρι μας σε κομμάτια και το βάζουμε στην άκρη. Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι και βάζουμε μέσα την σκελίδα σκόρδο, την οποία την έχουμε τρίψει. Σοτάρουμε το σκόρδο για να αφήσει τα αρώματά του μαζί με λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει καλά, προσθέτουμε το κρέας.

Σοτάρουμε το κρέας μας καλά, για 2-3 λεπτά από την κάθε μεριά μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Αφήνουμε το κρέας μας να σιγοψηθεί και στο μούλτι χτυπάμε τον χυμό από το λεμόνι, την μουστάρδα και το μέλι. Ρίχνουμε την σάλτσα μας στο κρέας και το αφήνουμε να δέσει με την σάλτσα μας. Έτοιμο.

Tips για το μελωμένο ψαρονέφρι

Αφού ρίξουμε την σάλτσα μας δεν πρέπει να ψήσουμε πολύ το ψαρονέφρι, γιατί όσο περισσότερο το ψήνουμε τόσο περισσότερο σκληραίνει.

μελωμένο ψαρονέφρι_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Σούλα Λεβέντη

και την βρήκαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

 

Close