τσουρέκια-συνταγή-

Το Πάσχα πλησιάζει και θα σας δείξουμε μία λαχταριστή συνταγή για άκρως επιτυχημένη αφράτα τσουρέκια με ίνες που θα σας ξετρελάνουν το Πάσχα 2023!

Το Πάσχα είναι μία υπέροχη γιορτή και σήμερα θα δούμε την συνταγή για τα πιο επιτυχημένα τσουρέκια του 2023! Σήμερα λοιπόν θα δούμε μία συνταγή βγαλμένη από τα τεφτέρια της γιαγιάς για παραδοσιακά και μοσχοβολιστά τσουρέκια με απλά και αγνά υλικά.

Τα πιο επιτυχημένα τσουρέκια για το 2023

Δείτε ακόμα Αφράτα τσουρέκια με εύκολο πλέξιμο

Εμείς τα δοκιμάσαμε και υπογράφουμε πως αυτά τα τσουρέκια είναι σκέτος αφρός με ίνες, οικονομικά υλικά και μία εύκολη διαδικασία! Είναι η πιο επιτυχημένη συνταγή για τσουρέκια και με την βούλα και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα πιο επιτυχημένα τσουρέκια για το 2023

τσουρέκια-συνταγή-

Εκτέλεση για τα πιο επιτυχημένα τσουρέκια για το 2023

Βάζουμε σε ένα μπολ το ζεστό νερό, το ζεστό φρέσκο γάλα, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αλάτι, το βούτυρο και το αυγό και ανακατεύουμε με το σύρμα.

τσουρέκια-συνταγή-

Προσθέτουμε 3 ποτήρια αλεύρι για τσουρέκια και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι για τσουρέκια και ζυμώνουμε σε αφράτη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος. Στην συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο και τοποθετούμε την ζύμη.

τσουρέκια-συνταγή-

Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια. Αυτά τα κομμάτια τα φτιάχνουμε σε 24 μπαλίτσες. Η κάθε μπαλίτσα θα ζυγίσει 80 γραμμάρια. Βάζουμε τις μπαλίτσες σκεπασμένες σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά. Κάνουμε τις μπαλίτσες κορδόνια και πλάθουμε κάθε 3 κορδόνια σε πλεξούδες.

τσουρέκια-συνταγή-

Δείτε ακόμα Τσουρέκια με 4 και 6 κορδόνια χωρίς ζάχαρη

τσουρέκια-συνταγή-

Τοποθετούμε τα τσουρέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ταψί για 20 λεπτά. Στο τέλος τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο με γάλα και τα πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά.

τσουρέκια-συνταγή-

Tips για τα πιο επιτυχημένα τσουρέκια για το 2023

Μπορούμε να βάλουμε 1 ποτήρι ζάχαρη. Μπορούμε το βούτυρο να το βάλουμε στο τέλος της ζύμης για να κολλάει λιγότερο. Βγαίνουν 8 τσουρέκια μέτρια και ένα λίγο μεγάλο.

τσουρέκια-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Μαρίνα Βασιλάκη 

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close