Το πιο τραγανό κουρκούτι για καλαμαράκια και σκορδαλιά με πατάτα!

Ποιος δεν λατρεύει τα τηγανητά καλαμαράκια με το κουρκούτι που κάνουν όπως τα τρώμε στα ουζερί και τις ταβέρνες; Και αν σας λέγαμε ότι ξέρουμε τη συνταγή που τα κάνει ίδια και καλύτερα;

Συνταγή για κουρκούτι με μπύρα για καλαμαράκια τηγανητά, τραγανό και εύκολο στην εκτέλεση! Και φυσικά συνοδεύουμε με σκορδαλιά από πατάτες με τέλεια υφή!

Εκτέλεση

Για την σκορδαλιά

Βράζουμε τις πατάτες τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Τις λιώνουμε και προσθέτουμε το ξύδι,το αλάτι, το πιπέρι, το λιωμένο σκόρδο,  το ελαιόλαδο και το χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στο τέλος προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Για το κουρκούτι (για μισό κιλό ψάρι)

Σε ένα μπολ βάζουμε την μπύρα το αλάτι, το πιπέρι, την ζάχαρη, το νερό, το μπέικιν και σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε με το σύρμα.

Το πιο τραγανό κουρκούτι για καλαμαράκια και σκορδαλιά με πατάτα!

Το πιο τραγανό κουρκούτι για καλαμαράκια και σκορδαλιά με πατάτα!

Το πιο τραγανό κουρκούτι για καλαμαράκια και σκορδαλιά με πατάτα!

Το πιο τραγανό κουρκούτι για καλαμαράκια και σκορδαλιά με πατάτα!

Το πιο τραγανό κουρκούτι για καλαμαράκια και σκορδαλιά με πατάτα!

Το πιο τραγανό κουρκούτι για καλαμαράκια και σκορδαλιά με πατάτα!

Συνταγή/Φωτογραφία από την Angeliki Kardoula

Επιμέλεια κειμένου εκτέλεσης daddy cool cooking team

Close