Υλικά:

Για τη λευκή σάλτσα:

Για το πυρέξ:

Συνταγή για νηστίσιμο ογκραντέν ζυμαρικών με πένες, γάλα αμυγδάλου και φυτικά τυριά που λιώνουν από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Για να απολαύσουμε κάτι πλούσιο σε γεύση και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Νηστίσιμο φαγητό φούρνου σαν σουφλέ από το Live Kitchen (βίντεο)

Μπορεί να διανύουμε περίοδο νηστείας όμως υπάρχουν τρόποι να μην αποχωριστούμε ούτε καν τα ογκραντέν. Και ποιος μπορεί να αντισταθεί σε ένα πλούσιο ογκραντέν; Είναι μία υπέροχη συνταγή και για τους vegans ή τους χορτοφάγους που μπορείτε να την απολαμβάνετε όλο τον χρόνο.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το νηστίσιμο ογκραντέν για τη Μεγάλη Εβδομάδα:

νηστίσιμο-ογκραντέν-για-τη-Μεγάλη Εβδομάδα-συνταγή-

Πεντανόστιμο Νηστίσιμο Ογκρατέν Ζυμαρικών που θα το φτιάχνετε και εκτός νηστείας!! | Live kitchen.

INGREDIENTS

500 g penne pasta olive oil —— 2 tbsp olive oil 1 medium onion 250 g white mushrooms 700 g almond drink 1/2 tsp garlic powder 1 tsp salt Nutmeg 2 tbsp plain flour CARPOS grated OLYMPOS for spaghetti CARPOS Pizza Top OLYMPOS for Pizza ———- Olive oil Bread crumbs ——— Pyrex 25×30 cm

GERMAN

ZUTATEN

500 g Penne-Nudeln Olivenöl —— 2 EL Olivenöl 1 mittelgroße Zwiebel 250 g weiße Champignons 700 g Mandeldrink 1/2 TL Knoblauchpulver 1 TL Salz Muskatnuss 2 EL Mehl CARPOS geriebener OLYMPOS für Spaghetti CARPOS Pizzaaufsatz OLYMPOS für Pizza ———- Olivenöl Semmelbrösel ——— Pyrex 25×30 cm

15′ Χρόνος Εκτέλεσης

30 λεπτά Χρόνος Ψησίματος

7-9 Μερίδες

Εκτέλεση για το Νηστίσιμο ογκραντέν

Σε βραστό αλατισμένο νερό ρίχνουμε τις πένες και τις βράζουμε 2 λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 2 λεπτά.

νηστίσιμο-ογκραντέν-για-τη-Μεγάλη Εβδομάδα-συνταγή-

Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3 με 4 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, το σκόρδο σε σκόνη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Ρίχνουμε τα ζυμαρικά μέσα στην σάλτσα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και φρυγανιά ένα πυρέξ 25χ30 και προσθέτουμε την μισή ποσότητα από τα ζυμαρικά. Πασπαλίζουμε τα τριμμένη νηστίσιμα τυριά.

νηστίσιμο-ογκραντέν-για-τη-Μεγάλη Εβδομάδα-συνταγή-

Το Νηστίσιμο σουβλάκι της Μεγάλης εβδομάδας

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα ζυμαρικά και προσθέτουμε τα νηστίσιμα τυριά για πίτσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Πεντανόστιμο νηστίσιμο ογκραντέν ζυμαρικών που θα λατρέψετε!! Καλή σας επιτυχία!!!

νηστίσιμο-ογκραντέν-για-τη-Μεγάλη Εβδομάδα-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr