Συνταγή για αφράτα και φουσκωτά τυροπιτάκια κουρού με σπιτική ζύμη, φέτα και κεφαλοτύρι για το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο.
Υλικά:
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
- ηλιέλαιο 1 κεσεδάκι
- πιπέρι 1 πρέζα
- αλατι 1 πρέζα
- αυγα 1
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του Περίπου 400 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
- φέτα 400 γραμμάρια περίπου τριμμένη
- κεφαλοτύρι 1-2 χούφτες τριμμένο
- αυγα 1
Για το άλειμμα:
- κρόκους αυγού 2
- Γάλα φρέσκο 1-2 κουταλιές της σούπας
Συνταγή για μαμαδίστικα και εύκολα τυροπιτάκια κουρού με την καλύτερη ζύμη και γεμισμένα με κεφαλοτύρι και φέτα. Τυροπιτάκια σκέτος αφρός που τα παιδιά θα σας τα ζητούν συνέχεια για το ταπεράκι το πρωί ή για το ολοήμερο. Δοκιμάστε τα.
Νόστιμα τυροπιτάκια κουρού σε μισοφέγγαρα για το σχολείο
Παραδοσιακά φουσκωτά τυροπιτάκια κουρού σκέτος αφρός με σπιτική ζύμη και φανταστική γέμιση με φέτα και κεφαλοτύρι. Τα πιο νόστιμα τυροπιτάκια κουρού για μικρούς και μεγάλους, ψημένα στο φούρνο με γιαούρτι στη ζύμη για ακόμη πιο αφράτο αποτέλεσμα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα και φουσκωτά τυροπιτάκια κουρού με φέτα και κεφαλοτύρι για το σχολείο:

Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το ηλιέλαιο, το αλάτι, το πιπέρι και το αυγό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ενώ δουλεύουμε το ζυμάρι παράλληλα.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και την αφήνουμε για 20 λεπτά στο ψυγείο. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κεφαλοτύρι και το αυγό.
Χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι με τον πλάστη. Γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με λίγη ζύμη και κλείνουμε. Σφραγίζουμε καλά τις άκρες με ένα πιρούνι και βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Εύκολα τυροπιτάκια κουρού με 6 υλικά
Τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού που τον χτυπήσαμε με το φρέσκο γάλα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν χρώμα και απολαμβάνουμε.
Tips
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο ελαφρύ λάδι μας αρέσει. Μπορούμε με το ίδιο ζυμάρι να φτιάξουμε κι άλλα πιτάκια με ό,τι γέμιση μας αρέσει.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Rania Mantopoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr