Συνταγή για τραγανές μουσταρδάτες πατάτες φούρνου με νόστιμη και εύκολη μαρινάδα για να συνοδεύσουμε κρέας, ψάρια και θαλασσινά ή για να τις φάμε σκέτες.
Υλικά:
Συνταγή για εύκολες, νόστιμες και τραγανές πατάτες φούρνου με φανταστική μαρινάδα από μουστάρδα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μας δείχνει τις τέλειες πατάτες φούρνου για να συνοδεύσουμε κρέας, ψάρια ή και θαλασσινά. Τρώγονται τέλεια και σκέτες.
Μελωμένες πατάτες φούρνου με πάπρικα και πιπεριά Φλωρίνης στη λαδόκολλα
Οι πατάτες φούρνου μπορούν να συνοδεύσουν σχεδόν οτιδήποτε ενώ τρώγονται τέλεια και σκέτες. Έτσι, μία καλή συνταγή για πατάτες φούρνου χρειάζεται σε κάθε μάγειρα και μαγείρισσα, τόσο για τα γιορτινά και οικογενειακά τραπέζια όσο και για οποιοδήποτε μεσημεριανό.
Δείτε την εκτέλεση για τις τραγανές πατάτες φούρνου με φανταστική μαρινάδα:

English
Ingredients:
Potatoes Extra virgin olive oil Mustard Salt Pepper Thyme Lemon zest
Peel the potatoes and cut them into even pieces. Add olive oil, salt, pepper, mustard and place them on a baking sheet lined with parchment paper. Bake in a preheated oven at 200 degrees until they turn brown (about 30′-40′). As soon as they come out of the oven, add lemon zest, thyme and enjoy.

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε ομοιόμορφα κομμάτια. Βάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μουστάρδα και τις στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 μέχρι να πάρουν χρώμα (περίπου 30′-40′). Μόλις βγουν από τον φούρνο βάζουμε ξύσμα λεμονιού, θυμάρι και απολαμβάνουμε.

Πατάτες φούρνου της γιαγιάς

Αναλυτικά η εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr