Συνταγή για τραγανό μπακαλιάρο με το καλύτερο κουρκούτι και αφράτη σκορδαλιά με πατάτα για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου.
Υλικά:
- μπακαλιάρος 1 κιλό ξαρμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια περίπου
Για το κουρκούτι:
- σοδα 660 ml αναψυκτικό (2 κουτάκια)
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια (3/4 της κούπας)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια (3 κούπες)
- κουρκουμας 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
Για τη Σκορδαλιά:
Για το τηγάνισμα:
- ηλιέλαιο 200 ml περίπου
Συνταγή για τραγανό μπακαλιάρο με το καλύτερο κουρκούτι από τον Παναγιώτη Παπαδάκη και αφράτη σκορδαλιά με πατάτα για το τραπέζι της 25ης Μαρτίου. Αυτός ο μπακαλιάρος σκορδαλιά δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι!
25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος στον φούρνο σαν τηγανητός
Η 25η Μαρτίου έρχεται και από κανένα τραπέζι δεν πρέπει να λείπει ο παραδοσιακός μπακαλιάρος σκορδαλιά. Σήμερα ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας φτιάχνει έναν τραγανό μπακαλιάρο, με το καλύτερο, χρυσαφένιο κουρκούτι και αφράτη σκορδαλιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον τραγανό μπακαλιάρο σκορδαλιά για την 25η Μαρτίου με το καλύτερο κουρκούτι:

INGREDIENTS
1 kg of desalt cod (without skin and bone) plain flour 660 ml club soda (2 cans) 100 g cornstarch (3/4 cup) 400 g plain flour (3 cups)
1 tsp turmeric 2 tsp salt 2 tsp baking powder 700 g of potatoes (3-4 potatoes) 4 cloves of garlic
100 g of olive oil 50 g of white vinegar 1 tsp. salt 2 tbsp. water in which the potatoes are boiled Sunflower oil
GERMAN
ZUTATEN
1 kg entsalzter Kabeljau (ohne Haut und Gräten) Weizenmehl 660 ml Sodawasser (2 Dosen) 100 g Maisstärke (3/4 Tasse) 400 g Mehl (3 Tassen)
1 TL Kurkuma 2 TL Salz 2 TL Backpulver 700 g Kartoffeln (3–4 Kartoffeln) 4 Knoblauchzehen
100 g Olivenöl 50 g Weißweinessig 1 TL Salz 2 EL Wasser zum Kochen der Kartoffeln Sonnenblumenöl
15 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
10 λεπτά Χρόνος Τηγανίσματος
3-4 Μερίδες
Εκτέλεση
Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε. Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.

Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μπακαλιάρος σκορδαλιά χωρίς κουρκούτι για την 25η Μαρτίου

Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr