σώς-κρεατικών-για-τη-Τσικνοπέμπτη-τζατζίκι-τυροκαφτερή-σώς μουστάρδας-συνταγή-

 3 συνταγές για σώς κρεατικών. παραδοσιακό τζατζίκι, πικάντικη τυροκαφτερή και σώς μουστάρδας για τα κρεατικά στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης,

με τα πιο απλά υλικά από τη φίλη μας Σταυρούλα Χρυσοβαλαντω Τζιανταρίδου.

 

Πικάντικο μπουγιουρντί για την Τσικνοπέμπτη

 

Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και φυσικά πέρα από τα κοψίδια θα πρέπει να έχουμε και τις κατάλληλες σώς. Έτσι ετοιμάσαμε για εσάς σπιτικό πικάντικο τζατζίκι, τυροκαφτερή με πλούσια γεύση και μία πανεύκολη και γευστικότατη σώς μουστάρδας που θα ξετρελάνουν τους πάντες.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις σώς κρεατικών:

σώς-κρεατικών-για-τη-Τσικνοπέμπτη-τζατζίκι-τυροκαφτερή-σώς μουστάρδας-συνταγή-

Εκτέλεση για το τζατζίκι

Αρχικά τρίβουμε το αγγούρι και το στραγγίζουμε καλά μέχρι να χάσει όλα τα υγρά του. Ανακατεύουμε το αγγούρι καλά στραγγισμένο με το στραγγιστό γιαούρτι, το λιωμένο σκόρδο, το ελαιόλαδο, τον ψιλοκομμένο άνηθο και το αλάτι. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, είναι έτοιμο.

Εκτέλεση για την τυροκαφτερή

Αρχικά ψήνουμε την πιπεριά Φλωρίνης και την καυτερή πιπεριά σε ένα ταψάκι με λίγο ελαιόλαδο και αφού ψηθούν, τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε. Στο μούλτι προσθέτουμε το ανθότυρο, τις ξεφλουδισμένες πιπεριές, τη φέτα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Έτοιμη.

Εκτέλεση για τη σώς μουστάρδας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τη μουστάρδα και την κέτσαπ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Έτοιμη.

 

Πλεξούδα από πανσέτες για την Τσικνοπέμπτη

Tips για τις σώς κρεατικών

Μπορούμε αντί για σκόρδο να βάλουμε σκόνη σκόρδου στο τζατζίκι. Βάζουμε όσο σκόρδο μας αρέσει, ανάλογα με το πόσο πικάντικο το θέλουμε το τζατζίκι μας.

σώς-κρεατικών-για-τη-Τσικνοπέμπτη-τζατζίκι-τυροκαφτερή-σώς μουστάρδας-συνταγή-

Τις είδαμε στην ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close