Τσιριχτά : Παραδοσιακοί ποντιακοί λουκουμάδες

Συνταγή για τσιριχτά. Παραδοσιακοί ποντιακοί λουκουμάδες με μαγιά μπύρας και μέλι. Αφράτοι και μαλακοί παραδοσιακοί λουκουμάδες από τον Πόντο, που γίνονται πεντανόστιμοι και απολαυστικοί! Σερβίρετε με μέλι ή ζάχαρη, και απολαύστε τους με όλη την οικογένεια.

Δείτε επίσης Πως να φτιάξετε Λουκουμάδες παραλίας- How to make perfect Donuts recipe Live Kitchen

Εκτέλεση για τσιριχτά

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το νερό με τη μαγιά για να λιώσει και προσθέτουμε το μέλι, το αλάτι και το αλεύρι, μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός (αν χρειαστεί προσθέτουμε επιπλέον νερό ή αλεύρι). Σκεπάζουμε το χυλό και τον αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 50-60 λεπτά ώστε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί.
Όταν είμαστε έτοιμοι για το τηγάνισμα ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα βαθιά το λάδι.

Πιάνουμε με τη χούφτα μας τον χυλό και τον πιέζουμε προς τα πάνω, ώστε να βγει από τον αντίχειρα μας. Το μπαλάκι από ζύμη που βγαίνει το κόβουμε με ένα κουτάλι και το ρίχνουμε στο λάδι να τηγανιστεί. Έτσι κάνουμε με όλο το ζυμάρι και τηγανίζουμε τα τσιριχτά, μέχρι να πάρουν ένα όμορφο ροδοκόκκινο χρώμα.

Βγάζουμε τα τσιριχτά από το τηγάνι, με μια τρυπητή κουτάλα. Καλό είναι να τα αφήνουμε για λίγα λεπτά επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τέλος, τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τα σερβίρουμε ζεστά, πασπαλισμένα με ζάχαρη ή μέλι.
Το κουτάλι για τη ζύμη να το βουτάτε συνέχεια στο νερό ώστε να μην κολλάει και δυσκολεύεστε να κόψετε τα τσιριχτά.

Tzeni TsanaktsidouΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!

Τσιριχτά Τσιριχτά 2 Τσιριχτά 3

Close