μπομπότα-με-φέτα-για-τη-Τυρινή Εβδομάδα-συνταγή-

Συνταγή για αφράτη και πανεύκολη μπομπότα με καλαμποκάλευρο και φέτα από τον Παναγιώτη Παπαδάκη για την Τυρινή Εβδομάδα ή το σχολικό κολατσιό τόσο το πρωί όσο και στο ολοήμερο.

 

    Για το πασπάλισμα από πάνω

  • φέτα Κατά βούληση θρυμματισμένη

Το ψωμί της κατοχής: Παραδοσιακό καλαμποκόψωμο ή μπόμποτα ανεβατή στη γάστρα

 

Η μπομπότα είναι το ψωμί της κατοχής, όπου το έφτιαχναν με πολύ λίγα υλικά για να χορτάσουν την πείνα τους. Σήμερα θα φτιάξουμε μία πανεύκολη και οικονομική μπομπότα με φέτα για να τιμήσουμε την Τυρινή Εβδομάδα που ξεκινά, με την αυθεντική συνταγή από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την μπομπότα για τη Τυρινή Eβδομάδα:

μπομπότα-με-φέτα-για-τη-Τυρινή Εβδομάδα-συνταγή-

INGREDIENTS

150 g maize flour (1 cup)
150 g plain flour (1 cup)
250 g milk (1 cup)
120 g olive oil (12 tbsp)
300 g Greek feta cheese
1 tbsp plain flour
200 g strained yogurt (3/4 cup)
3 medium eggs
1 tsp salt
1 tsp baking powder
——————————-
olive oil
maize flour
——————————-
Greek feta cheese
—————————-
25 x35 cm

GERMAN

ZUTATEN

150 g Maismehl (1 Tasse)
150 g Mehl (1 Tasse)
250 g Milch (1 Tasse)
120 g Olivenöl (12 EL)
300 g griechischer Feta-Käse
1 EL Mehl
200 g passierter Joghurt (3/4 Tasse)
3 mittelgroße Eier
1 TL Salz
1 TL Backpulver
—————–
Olivenöl
Maismehl
—————–
Griechischer Feta-Käse
————–
25 x 35 cm

10′ Χρόνος Εκτέλεσης

40′-50′ Χρόνος Ψησίματος

12 Μερίδες

Εκτέλεση για την Μπομπότα με τυρί

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το στραγγιστό γιαούρτι, τους κρόκους, το ελαιόλαδο, το γάλα , το μπέικιν και με ένα σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένας χυλός.

μπομπότα-με-φέτα-για-τη-Τυρινή Εβδομάδα-συνταγή-

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα ασπράδια από τα αυγά , το αλάτι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα. Στο τριμμένο τυρί προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις.

Ενσωματώνουμε προσεκτικά την μαρέγκα μέσα στο μείγμα για να μην χάσει τον όγκο του. Σε ένα ταψί 25χ35 αλευρολαδώνουμε και προσθέτουμε το μείγμα. Το στρώνουμε ομοιόμορφα και τρίβουμε από πάνω λίγη ακόμα φέτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 40-50 λεπτά στους 170 βαθμούς Κελσίου.

μπομπότα-με-φέτα-για-τη-Τυρινή Εβδομάδα-συνταγή-

Αλμυρή μπομπότα για κολατσιό στο σχολείο

 

Η πιο νόστιμη εύκολη και αφράτη μπομπότα με τυρί είναι έτοιμη να την απολαύσετε!! Φτιάξτε την και όλοι θα ξετρελαθούν με το αποτέλεσμα!! Καλή σας επιτυχία!!

μπομπότα-με-φέτα-για-τη-Τυρινή Εβδομάδα-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ:

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close