Pancakes χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη

Συνταγή για  pancakes χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη. Αυτά τα pancakes χωρίς γλουτένη είναι αφράτα και χωρίς αλεύρι!

    Για το γαρνίρισμα

  • μελι Κατά βούληση

Τα pancakes  ή αλλιώς τηγανίτες είναι ένα υπέροχο γεύμα που μπορούμε να το προτιμήσουμε για πρωινό ή για απογευματινό. Τα pancakes μπορούμε να τα απολαύσουμε με ό,τι γαρνιτούρα μας αρέσει. Μέλι, πραλίνα φουντουκιού, μπουένο, σοκολατάκια, ακόμη και αποξηραμένα φρούτα.

Μπορεί να μην έχετε φτιάξει ποτέ σπιτικά pancakes αλλά να ξέρετε ότι είναι πανεύκολα. Εμείς σήμερα θα σας δείξουμε πως μπορείτε να απολαύσετε σπιτικά Pancakes χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη. Είναι μαλακά και αφράτα και απόλυτα μελωμένα.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα pancakes χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη:

Υπέροχα pancakes χωρίς αλεύρι

Εκτέλεση

Αρχικά παίρνουμε ένα βαθύ μπολ και μέσα σε αυτό χτυπάμε τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα σιγά σιγά ρίχνουμε το αλεύρι καρύδας, την βανίλια, την ταπιόκα, την μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη.

Έπειτα προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και τον χυμό λεμονιού και χτυπάμε καλά το μείγμα μας μέχρι να ομογενοποιηθεί και να μην έχει σβόλους. Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε λίγο λάδι καρύδας.

Δείτε ακόμα Αλμυρά pancakes για το πρωινό σας με τυρί φέτα

Μόλις το λάδι κάψει ρίχνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και με την πίσω μεριά του κουταλιού το πιέζουμε έτσι ώστε να απλώσει. Περιμένουμε για 2 με 3 λεπτά και στην συνέχεια γυρνάμε το pancake και από την άλλη. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Γαρνίρουμε με μέλι και απολαμβάνουμε.

Tips για τα για τα pancakes χωρίς αλεύρι και χωρίς ζάχαρη

Αντί για γάλα αμυγδάλου μπορούμε να βάλουμε γάλα καρύδα ή και σκέτο νερό. Αντί για λάδι καρύδας στο τηγάνισμα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ελαιόλαδο. Βγαίνουν 8-9 pancakes. Τα pancakes απορροφούν το μέλι οπότε θα είναι μελωμένα μέχρι μέσα.

Το άμυλο ταπιόκας μοιάζει στην όψη και την υφή με χοντρό αλεύρι, είναι άοσμο και άγευστο. Συνήθως χρησιμοποιείται σαν πυκνωτικός παράγοντας για ζύμες, πίτες, σούπες, κρέμες και ως υποκατάστατο για το αλεύρι, ενώ δεν έχει καθόλου λιπαρα. Η ταπιόκα είναι πολύ πλουσια σε υδατάνθρακες. Εαν δεν έχετε ταπιοκά, μπορείτε να την αντικαταστήσετε.  Ταπιόκα (σκόνη): 1 κουταλιά μπορεί να αντικατασταθεί 1 1/2 κουταλιά αλεύρι χωρίς γλουτένη

pancakes-χωρίς αλεύρι-συνταγή-

Η συνταγή είναι από το αγαπημένο μας site bubblesandavocados.gr

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.

Close